sobota 31. října 2015

Jak přichystat správnou halloweenskou párty?

Chtěli byste překvapit svou rodinu halloweenskou večeří nebo uspořádat pro své přátele halloweenskou párty, ale chybí vám inspirace, jak na to? Pak je tento článek určen právě vám.
Říká se sice, že polévka je grunt, ale my místo ní připravíme předkrm – strašidelné jednohubky. Co k tomu potřebujete? Veku nebo rohlíky, máslo nebo pomazánku a zeleninu, sýry, salámy atd. na zdobení.

Veku nebo rohlíky nakrájejte na plátky a pusťte se do zdobení. Můžete vytvářet různé obličeje, můžete na ně "namalovat" pavouky nebo dýně, fantazii se meze nekladou. Já jsem na jednohubky na obrázku použila slané krekry, které jsem namazala pomazánkou Philadelphia. Oči jsou vytvořené z oliv, upíří tesáky z kousku ředkvičky a papriky, vyplazený jazyk ze šunky...
 
Po předkrmu přichází hlavní chod. Pro letošní Halloween jsem vybrala něco jednoduchého – plněné halloweenské papriky, které ocení hlavně ti, kteří nemají příliš času na náročné vaření.

Potřebujete samozřejmě papriky, nejlépe nějaké pěkně zakulacené, aby dobře seděly na talíři. Pokud takové neseženete a paprika se neustále kácí na stranu, můžete jí přiříznout spodek. Potom odříznete vršek a odstraníte všechna semínka. Z jedné strany opatrně vyříznete obličej – oči, nos, ústa. Nakonec papriky naplníte – můžete čočkou či špagetami jako na obrázku, nebo můžete použít rýži, různobarevné těstoviny či luštěniny, mleté maso – náplň si samozřejmě uvaříte předem. Naplněné papriky nechte chvíli zapéci v troubě, aby trochu změkly, popřípadě je můžete na 1-2 minuty vložit do mikrovlnky. Před podáváním je uschovejte ve vyhřáté troubě, aby zůstaly teplé, avšak už nezapékejte!

Po hlavním chodu přichází čas na dezert. Já jsem si pro vás připravila dezerty hned čtyři – to aby si každý mohl vybrat podle své chutě.

Prvním dezertem jsou hryzavá jablka. Jablka nakrájejte na dílky – ideální by bylo pět dílků, ale to se špatně krájí, takže můžete jablko nakrájet buď na čtvrtky a pak ještě mírně zakrojit, nebo na šest dílků – jenže pak bude jejich zdobení zase velká piplačka. Po rozkrojení odstraňte případná semínka a z vnější strany udělejte v každém dílku výřez. Do něj nejprve zapíchejte nakrájené ořechy a potom opatrně naplňte marmeládou (pokud byste chtěli být hóóódně zlí, místo marmelády použijte kečup nebo chilli omáčku).


No a když už tedy máte hryzavá jablka, potřebujete ještě také nějaké ty uhryznuté prsty. Ty si vyrobíte úplně jednoduše z marcipánu, který vyválíte do tvaru prstů. Nehty vytvoříte pomocí barevné polevy v tubě a na tu "potrhanou" část prstů skvěle poslouží granátové jablko.
Kdo by neměl chuť na něco tak sladkého jako marcipán, může si udělat hruškové duchy. Na ty se nejvíce hodí zralé hrušky, které jsou měkké a budou se dobře jíst, použít však můžete i zavařené půlky hrušek, které ovšem nebudou stát jako ty na obrázku, ale ležet. Takže jak vytvoříte hruškového ducha: Nejprve trochu seřízněte spodek hrušky – jednak tudy opatrně vykrojíte semínka, a pak bude také díky tomu hruška dobře stát. Potom hrušku oloupejte. Pak už stačí ozdobit dvěma hřebíčky místo očí a zalít řidším pudinkem nebo šodó. Já jsem bohužel hřebíček nesehnala, tak jsem místo něj použila anýzové hvězdičky. Také se mi nechtělo vařit pudink, a tak jsem zvolila rychlejší variantu – zalila jsem je mátovým sirupem.

A jako poslední nápad mám pro vás RIP nanuk:

Výroba je naprosto jednoduchá – stačí mít barevnou polevu v tubě, kterou vytvoříte nápis. Kdo bude chtít, může odloupnout čokoládu ze spodní části nanuku stejně jako na obrázku.

Mohlo by se zdát, že když už máme navařeno, máme hotovo. To ale není pravda – připravené pokrmy je třeba také vhodně prezentovat, a to nejlépe na halloweensky vyzdobeném stole. Vhodné jsou malé ozdobné dýně, umělí pavouci a jiné strašidelné ozdoby, použít můžete také břečťan či barevné spadané listí. A samozřejmě hodně svíček, nejlépe v ručně vyráběných svícnech – na ty vám stačí obyčejná sklenice, fixy pro malování na sklo a čajová svíčka.

Dobrou chuť a hodně zábavy při přípravě i konzumování!
Pro HK Sally-Ann Olson

Žádné komentáře:

Okomentovat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!