středa 7. listopadu 2018

Preview famfrpálové sezóny - zima 2019




Kolejní famfrpálové týmy už nějaký ten týden poctivě trénují, potí tréninkové dresy, cedí krev, v případě zmijozelského týmu také poctivě hladoví a první utkání školní famfrpálové sezóny se kvapem blíží. Přibližně za měsíc vypukne první klání Školního famfrpálového mistrovství a Hadí Král vám přináší vše, co potřebujete o nadcházející sezóně vědět.



Zmijozel

Pravděpodobná sestava

Vítězové posledních dvou Školních famfrpálových mistrovství našli v Andře Tigers skvělou kapitánku, která má zároveň k dispozici silnou generaci hráčů. Zmijozel má takřka ideální personální možnosti. Kádr Zmijozelu je velmi široký a navíc dorůstají noví talenti, kterým vévodí Jagga Viggo, Loralei Silwerin či Zpytlehněv Zďáblíkov, kteří letos budou trpělivě čekat na svou šanci. 

Problém však může nastat v případě výpadku brankářky Rhei de Morgan, jelikož za ni Zmijozel adekvátní náhradu nemá. Pokud však brankářský post pomineme, zbytek týmu je opravdu velmi silný na všech postech včetně náhradníků. Zmijozel je žhavým kandidátem na zkompletování vítězného hattricku. Ne náhodou Zmijozel za poslední tři odehrané sezóny obržel v devíti utkáních pouhopouhých šest gólů. Velkou zásluhu na tom má právě brankářka Rhea de Morgan.

Hlavní zbraní zmijozelského týmu bude nejen sehraný útok, ale především odražečka Bibi Anne, která dokáže sestřelit hráče na jediný odpal potlouku, čímž dokáže velmi rychle změnit obraz hry ve prospěch svého týmu.


Mrzimor

Pravděpodobná sestava


Mrzimor zakončil loňskou sezónu na skvělém druhém místě. Velkou zásluhu na tom má zkušená kapitánka Jenny Layla Gilesová, která dvakrát chytila zlatonku. Jenny se v nové sezóně bude muset vyrovnat minimálně se dvěma, možná až se třemi ztrátami klíčových hráčů z loňské sezóny, které bude velmi složité nahradit. 

Statut profesionálního hráče získala před touto sezónou odražečka Sherly WildDragon-CumberBee a druhý mrzimorský chytač Chris Jericho školu opustil úplně. Třetím hráčem, kterého Jenny může postrádat, je střelec Aaron Livingston, který je aktuálně zmražený. Navíc Mrzimor opustil i zaskakující odražeč Tadäus Trottertickler, který posílil profesorské řady a Jenny tak nezbývá mnoho alternativ. Téměř jistě bude muset sáhnout do mrzimorské líhně talentů. 

Přestože Mrzimor nikdy zbraně neskládá a famfrpál je hra velmi nepředvídatelná, domnívám se, že letošní sezóna pro ně bude spíše budovací, aby se do příštích sezón mohli odrazit a zabojovat o famfrpálový pohár naplno, ale uvidíme, třeba nás letos Mrzimor překvapí.


Nebelvír

Pravděpodobná sestava


Největším otazníkem nebelvírského týmu bude zřejmě post třetí střelkyně, na kterém loňskou sezónu hrála Liana Phillips, která je však v současné době zmražená. Stihne se do začátku sezóny vrátit? Na její místo si brousí zuby celý houf nebelvírských nadějí - Malteen Shawwell (t.č. také zmražený), Trixie Deliah Sinclair, Stella Wiliems či Rain Bow Arrow. Tým je jinak stabilizovaný a bude hrát ve velmi podobné sestavě jako loňskou sezónu a pokud střelkyně zopakují loňskou sezónu, kdy měly nejvyšší průměrnou úspěšnost střelby, která dosahovala přes 58 %, pak Nebelvír může pomýšlet i na cíle nejvyšší.

Tým Nebelvíru má tři velmi silné, univerzální hráčky v Esmeraldě Milagrosa, Beteramis Athenodoros a Therese Brendi, které jsou schopny adekvátně zastat více postů. V případě výpadku jedné z těchto hráček však může mít Nebelvír velké problémy.

Noční můra všech střelců, miláček fanoušků nebelvírského týmu Emma Ellie Lewis bude i tuto sezónu patřit mezi velké opory svého týmu. Loňskou sezónu zakončila jako nejlepší brankářka s 57,91% úspěšností.


Havraspár

Pravděpodobná sestava


Havraspárská kapitánka Aya Watanabe bude letos určitě chtít zopakovat úspěch starý rok a půl, kdy zvedla pohár pro vítěze školního mistrovství. Má k tomu připravený skvělý a sehraný tým a jak sama řekla, sehranost je pro její tým velké plus. Pokud se Havraspár sejde v nejsilnější sestavě, má velkou šanci potrápit zmijozelského obhájce titulu, čehož si je vědoma i Andra Tigers, která Havraspár označila za největšího rivala v boji o titul. Havraspár však bude muset zapracovat na úspěšnosti střelby, kterou měl loni 44 %, což je řadilo až na poslední pozici.

V týmu Havraspáru je i nejlepší hradní chytač Edmund Heusinger, v němž má Havraspár velkou oporu, protože zlatonky jsou důležité nejen v samotných zápasech, ale taky v konečné tabulce, jak nám připomněla Aya. Nejenže Zlatonka ukončuje zápas a tým za ni získá 150 bodů, ale navíc je i sekundárním rozhodujícím kritériem ve famfrpálové tabulce, což jsme mohli vidět právě loni, kdy mrzimorská chytačka Jenny chytla Zlatonku, která jim v konečném zúčtování vynesla celkově druhé místo, přestože v samotném utkání se Zmijozelem jim to na vítězství nestačilo.

Zástupkyně kapitánky Angela QuickBow se stihla od sběru dat do vydání článku zmrazit, máme však od havraspárské kapitánky potvrzeno, že Angely se mohou soupeři obávat i letos.

Havraspár má však talenty i v nastupující generaci. Talent, který stojí za zmínění, je určitě Betria Carson, která je i pro kapitánku Ayu příjemným překvapením, především pro svou pracovitost v individuálním tréninku, kterou vyčnívá vysoko nad všemi svými vrstevníky.


Kdo vyhraje letos titul?

To je zatím ve hvězdách. Karty jsou rozdány, takticko-analytické týmy již připravují strategie na jednotlivá utkání, boj může pomalu začít, šanci na vítězství má každá z kolejí a to je na tom to kouzelné. Nezapomeňte přijít fandit svému oblíbenému týmu!


Pro Hadího Krále
Hayden Folivora



Poznámka
Data, ze kterých byly vytvořeny pravděpodobné sestavy, byla sesbíraná 26. října 2018.
Předpokládané sestavy jsou poskládány dle úrovní aktivních (nezmražených) studentů. Pokud má některý hráč vysokých úrovní více, pak je na pozici dle posledních odehraných utkání. 

4 komentáře:

  1. No samozřejmě, že pohár budeme opět držet v našich rukou! :D Ovšem letos budou opět silní soupeři, ale my se jich nebojíme. Vivat! -Soo

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak počet zápasů je daný dle regulí a všechny jsou oficiálně zanesené do záznamů, tudíž jich rozhodně bylo devět, ne sedm. O tom, jak tyhle dva konkrétní probíhaly, si každý asi myslíme to samé... ale faktem je, že jich 9 prostě bylo. Počítají se. Stejně jako by se počítal zápas, kdy se Zmijozel vůbec nedostal k camrálu, do součtu těch, ve kterých Zmijozel nastřílel XY gólů.

      Vymazat
  3. Velmi zajímavý článek, škoda, že se jako fialová už k famfrpálu moc nedostanu. Uvidíme, jak letošní sezona proběhne a jak dopadne. Přeci jen jsme stále v době, kdy rozhoduje mimo jiné i náhoda.

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!