středa 23. prosince 2020

Nová kolekce v NiTi


Magické datum 12. 12. přálo tomu, aby módní guru Niam i Tir-na-nog  naskladnila zcela novou pánskou kolekci (i v dámských velikostech) inspirovanou Jane Austenovou a Goth stylem. Ještě teď lze na pultech butiku ukořistit skvělé a jedinečné kousky.

Nová kolekce funguje skvěle jak samostatně, tak i v kombinaci se stávajícími kusy oblečení, které již na hradě jsou. Přestože se kolekce skládá pouze z několika barev, výsledný dojem je více než zajímavý, neboť některé části modelů jsou již předurčeny k tomu, aby byly vhodně sladěné. 

Důkazem toho všeho může být samotná návrhhářka Niam, která na sebe oblékla takřka „mafiánskou“ kombinaci žluté a zelené, kterou vhodně doplnila o váleček. Není totiž lepší zbraně lepšího společníka před Vánoci, než právě toho těsto-placatícího.
Niam i Tir-na-nog

Jak je vidět na následujícím modelu, který vynesla neméně úžasná Barbara Arianne Lecter, Kabát John Willoughby (violet), Klobouk John Willoughby (black) a Šátek Goth and Hot skvěle ladí a působí nanejvýš elegantně. Model je doplněný sukní Černá duše z Příčné ulice.
Barbara Arianne Lecter

Za zmínku stojí nepřeberné množství kombinací, které se z nové kolekce dají poskládat. Například zde můžeme vidět kombinaci sáčka, šátku a kalhot, kterou nakombinovala slečna Maeve, nebo již profláklou mafiánskou kombinaci i s tradičním válečkem v podání slečny Esmeraldy. Ropného magnáta si v dnešní přehlídce zahraje kolejní ředitelka Zmijozelu, Veronica Narcissa Williamsová, a v závěsu na molo přichází slečna Magda, která modely střídá snad častěji než ponožky.

 
Elegance v tom nejčistším slova smyslu se nevyhnula dalším členům profesorského sboru, ze kterého zejména pánové neodolali a pokoupili rozevláté pláště značky Fitzwilliam Darcy či různé variace klobouků, zatímco dámy vsadily na kolekci formou doplňků k již existujícím kusům oblečení.
Nejen na první pohled jde o kolekci skvělou a úžasnou, ale ani na ten druhý nezklame. Salon NiT je známý tím, že si poslintáte nad modely a pousmějete se nad jejich popisky, které rovněž neodmyslitelně patří ke značce. Že jste je nečetli? Pak je nejvyšší čas to napravit!

 
Aby toho nebylo málo, vyzpovídali jsme o kolekci i návrhářku Niam i Tir-na-nog!

HK: Další skvělá kolekce je na pultech salonu NiT. Šušká se ale, že to je pouze její polovina. Kdybys měla spočítat čas, který jsi téhle půlce věnovala. Kolik by to bylo hodin?

NiT:  To je celkem zapeklitá otázka, nejlepší je čas konkrétně měřit. Nicméně použiji-li bulharskou konstantu a věštění z křišťálové koule, tak tato půlka kolekce (tedy 4 modely v dámském a pánském provedení + skica a research) vyšla tak na 15 hodin čisté práce. Další 4 hodiny potom příprava pro naskladnění a vydání. Takže sečteno podtrženo 20 hodin i s opravami a finálními drobnostmi. 

HK: Fíha, to už je pořádných pár hodin. Prozradíš našim čtenářům, kolik dostaneš za kolekci jako návrhář zaplaceno? 

NiT: Nuž, jako majitelka salonu nejsem placená od kolekce, ale měsíční rentou (kdyby někoho zajímala, jsou to 3 galeony). Na jednu stranu tedy mohu sedět u jezera a pít margaritu a stejně mi přijde výplata, na druhou je jedno, jak velkou kolekci a jak často vydám, protože ta renta se nezmění. Pracuji tedy do výše svého platu. – směje se –

HK: Kdyby aspoň z těch prodaných kousků bylo nějaké procento, že? – povzbudivě se usměje – Máš nějakou oblíbenou kombinaci nových kousků? 

NiT: Popravdě mám ráda všechny. Pánská móda je pro mě takové ožehavé téma... Netvrdím, že by měli muži nosit jen formální oděv, to určitě ne, ale velmi mi v současnosti chybí určitý styl a barvy. Na běžné úrovni je velká většina mužstva v nevýrazných barvách, tvarech a jakékoliv vychýlení z této normy se trestá spoustou nepříliš lichotivých označení. Svou módou zde tu situaci moc nezměním, ale tak postesknout si mohu. – usměje se –

HK: Jojo, není nad chlapa v obleku. – zasní se – Ale popojedem. Jaká byla nejlepší reakce zákazníků při vydání nové půlkolekce?

NiT:  Nejlepší reakce pro mě je vidět, že se ty modely nosí. Sledovat jak jsou kombinovány nejenom v rámci kolekce, ale i se starými kusy.

HK: A nejhorší?

NiT: Nejhorší reakce? Hm... neptejte se mě, prosím, hned po kolekci, kdy bude nějaká další. – zasměje se – V moment vydání kolekce jsem na pokraji nervového a fyzického zhroucení a tohle je jak sypat sůl na slimáka.

HK: Máš nějakou statistiku, kolik u tebe zákazníci od včerejšího vystavení zboží do teď (necelých 24 hodin po vydání kolekce) utratili galeonů? Těší tě takový zájem nebo jsi čekala víc?

NiT:  Takže... – prokřupne prsty a záda – Ahem... Nejprodávanější TOP 3 předměty: 

  1. Kalhoty Goth and Hot (cena 1-3-10; pozn. red.)
  2. Šátek Goth and Hot (cena 0-4-10; pozn. red.)
  3. Košile Goth and Hot black (cena 1-3-0; pozn. red.)

Tady mi všichni tvrdí, jak chtějí barvy, a pak se vykoupí vše černé! – směje se – Cítím nějakou chybu v Matrixu. Celkem bylo k 13. 12. 2020 22:20 327 kusů oděvů a utraceno rekordních 461 galeonů. Plus mínus nějaké drobné.

HK: – valí oči – Takových peněz! Opravdu velká škoda, že nemáš z prodeje aspoň nějaké procento. Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že se těším i na druhou polovinu kolekce a poděkuju nejen za rozhovor, ale také za zásobování hradu skvělými módními kousky!

Pro Hadího krále
Barbara Arianne Lecter

4 komentáře:

  1. 3 galeony výplata! +kulí oči+ To je horší plat než v kouzelnickém školství! +kroutí nevěřícně hlavou+
    Jakožto ropný magnát podávám oficiální petici na Ministerstvo! Těch 461 galeonů za tak krásnou kolekci zmizelo beztak tam!

    -Veri

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo jen za první den prodeje, nechci vidět, kolik Niamová "vydělává" (pro MK?!) za prodej kolekce obecně. To by byla mnohem větší pálka!

      Vymazat
  2. Jako vždy krásné kousky ! Kláním se před uměním slečny Niam a závidím ji její nikdy nekončící fantazii a nápady :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pánská kolekce byla nejvíc! ♥ Jsem nadšená, že madam navrhla na hrad něco netradičního, ale stále perfektně zapadajícího do našeho kouzelnického světa. Moc se těším na druhou část této kolekce! :)

    - Maeve P.

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!