úterý 29. ledna 2019

Maškvorkový turnaj vyhrála Barbara Arianne Lecter




V průběhu ledna se pod hlavičkou Hadího krále konal 1. ročník zmijozelského turnaje v Maškvorkách. Zelenofialová vlna zaplavila hernu U Čmouda, kde se sehrálo mnoho velmi vyrovnaných a napínavých utkání, ve kterých si nikdo nic nedaroval. Většinou. 




Po konci výuky nebylo do čeho píchnout a tak jsme se ve Zmijozelu rozhodli uspořádat prestižní turnaj v Maškvorkách. Pozvali jsme také řadu profesorů a naplnili tak kvótu 20 účastníků. Účastníci byli rozlosováni do skupin po pěti, kde se hrálo systémem každý s každým. Všech 40 utkání se stihlo odehrát za pouhých devět dní. Za to patří všem účastníkům velký dík. A jak skupinová fáze dopadla? 







Do čtvrtfinále tak postoupili dva nejlepší hráči z každé skupiny. Čtvrtfinálové dvojice tvořily: Narcisse Cinerea s Lenou Darwin, Lucas Redferrum s Margueritou Laux, Barbara Arianne Lecter s Inees Rut Gowstring a Astoria von Pens se Zpytlehněvem Zďáblíkovem. Ve čtvrtfinálových utkáních nezaváhal ani jeden z favoritů a všichni vítězové skupin tak postoupili do semifinále, které tak slibovalo střety titánů mezi Narcisse Cinereou s Lucasem Redferrum a Barbarou Arianne Lecter s Astorií von Pens. 

Vítězně ze semifinálových klání vyšly Narcisse, když fenomenálně otočila stav utkání s Lucasem z 0:2 na 3:2, a Barbara Arianne Lecter, která si poměrně hladce poradila s Astorií von Pens, po utkáních však nezapomněla soupeřku pochválit za tuhý boj. Utkání o umístění se hrála na pět vítězných her a nebyla pro slabé povahy. Obě neporažené se v pondělí 28. ledna utkaly v bitvě o maškvorkovou královnu. Svou neporazitelnost nakonec obhájila Barbara Arianne Lecter a stala se tak celkovou vítězkou 1. ročníku turnaje v Maškvorkách. Na stříbrné pozici tak skončila nositelka zlatého odznaku Narcisse Cinerea. Za své umístění získá odměnu 3 galeony. V boji o třetí místo porazila Astoria von Pens Lucase Redferrum a umístila se tak na bronzové příčce a odnáší si odměnu 1 galeon.



Kompletní výsledky naleznete na stránkách turnaje.

Rád bych poděkoval všem sponzorům, kteří se podíleli na finančních odměnách. Jsou jimi Elaine Robillard, Loralei Silwerin, Zpytlehněv Zďáblíkov, Narcisse Cinerea, NaSaŠí Jackson a Marguerita Laux, kteří přispěli po jednom galeonu. Zbývající část odměn pokrylo konto Hadího krále.

Dohromady se hráči utkali ve 48 utkáních, ve kterých se celkově odehrálo 196 her, což dělá něco málo přes 4 hry na 1 utkání. Byli jsme svědky mnoha vyrovnaných bitev, ale vítěz je jen jeden a titul maškvorkové královny a odměnu 5 galeonů si tak odnáší Barbara Arianne Lecter!

Pro Hadího krále
Hayden Folivora

7 komentářů:

  1. Obrovská gratulace slečně Barb, která byla opravdu těžkým soupeřem. Veliké poděkování za skvělou organizací. Díky Hayi :) a v neposlední řadě díky sponzorům. Byla to skvělá hra!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji především organizátorovi, který odpověděl na každý všetečný dotaz a vždy byl k sehnání, když něco nešlo. Hayi, parádní turnaj! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju k zaslouženému vítězství, sl. Barb, Cisska je nebezpečný protihráč. :D

    Hayi, naprosto skvělá organizace celé soutěže, klobouk dolů, akorát mě mrzí, že jsem se nemohla zúčastnit. Snad příště. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji vítězce a děkuji svým protihráčům za hru. :-) Také Hayovi za organizaci a samozřejmě sponzorům. Byl to skvělý turnaj. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. velká gratulace medailistkám! pěkný turnaj :)

    OdpovědětVymazat
  6. Z toho pěkného článku vůbec není patrné, jak moc mi tlouklo srdce při každém utkání, jak moc mě museli soupeři uhánět, aby mě vůbec dostali k hrací ploše a jak moc mi tekly nervy pokaždé, když jsem výzvu přijala či dala. A už vůbec není vidět, že jsem vždycky měla rozpálené tváře, roztřesená kolena a nevěřícný výraz pokaždé, když jsem s vypětím veškerých sil a s pochybně vysokou dávkou štěstí pokořila dalšího skvělého soupeře, na kterého jsem narazila. však co taky čekat, když jsem při vstupu do turnaje měla na kontě více proher než výher!
    Snad jen pHay ví, jaké jsem z toho měla nervy a jak jsem nevěřila tomu, že se dostanu až tak daleko.
    Ráda bych tedy na tomhle místě moc ráda poděkovala všem organizátorům, sponzorům, soupeřům a Hadímu králi, že jsem byla do turnaje pozvaná a že jste to se mnou vydrželi - i vy jste byli báječní! ♥

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!