neděle 17. února 2019

Veleúspěšný rok Zmijozelu – Zima 2019



Drazí čtenáři, pokud čtete Hadího krále a vnímáte dění na hradě, nejspíš víte, která kolej na hradě je ta nejlepší. Pokud ne, pak vězte, že je to ta naše, což vám v tomto článku chci také dokázat. Máme mezi sebou ty nejlepší lidi na hradě (nejvražednější kapitánku, prefektky s tou nejsilnější ránou, nejdrsnějšího šéfredaktora, nejhamižnějšího pokladníka…), ale na kontě taky spoustu úspěchů. O těch minulých mluvit nechci, psáno už o nich bylo dost. Co nám však přinesla Zima 2019?



Poháry! Jo, je potřeba to zmínit na první dobrou. Získali jsme oba dva poháry, a oba dost specifickou a jedinečnou cestou. Určitě vás teď napadá… jak jako jedinečnou? To vám hned hodlám povědět.


Letošní školní pohár Zmijozel získal společnou prací (momentálně už na ta dvě slova pět minut fascinovaně hledím... ale je to tak). Každý člen koleje poctivě sbíral body, v podstatě v našem středu nebyl jediný velebodohrotič, který by vynikl tím, že by si zapsal třicet předmětů… nebo třeba jen dvacet… a získal rozhodující rozdíl. Ne. Ne. Zmijozelští makali na soutěžích tak usilovně, že se naše úžasná prefektka a novopečená kapitánka Lori s pouhými pěti předměty dostala mezi hradních TOP 5 studentů v bodování. Naše dušice Márč, která ani nemá přístup k výuce, pak většině lidí ukázala, co to je vášeň pro sběr bodů a pro kolej – pouze ze soutěží a seminářů jich zvládla pobrat na 1 500! Jsou roky, kdy některá kolej (pro všechny, co se chytají každého slova: já žádnou nejmenuju!) vyhraje právě na tom, že jí jeden, dva bodohrotiči udělají několikatisícový rozdíl. My jsme ho zvládli udělat všichni, aniž by se někdo sedřel.



Famfrpálový pohár jsme zase vyhráli i přes prohru s Mrzimorem, a taky přesto, že nás Andra skoro zničila při trénování a někdy to vypadalo, že se někteří s tolika modřinami ani nedožijou rána (díky bohu za naši ošetřovnu, kam Andře s Magdou zakázali vstup… zdravotnice si totiž myslí, že by nás šikanátorské famfrpálové vedení při návštěvě dorazilo). O průběhu famfrpálové sezóny vám však… no, nevím, jestli lépe, protože je to samozřejmě zaujaté… ale povypráví vám o ní Andra v článku ŠFM Zima 2019 očima i ušima exkapitánky.

Co si zaslouží pochvalu (na rozdíl od metod kapitánky a její zástupkyně) jsou všichni famfrpálisté. Prostě každý, kdo vzal přes rok koště do ruky a nasbíral alespoň 1 zkušenost na jakémkoliv postu. Fakt! Protože je to budoucí hvězda a… to, že je někdo aktivní, není samozřejmost. Tímto bych tedy ráda ze své pozice poděkovala každému, kdo se v uplynulém roce věnoval ať už sběru bodů, nebo právě famfrpálu. Na náš krb jsme přidali další dva poháry a chybí nám už zase jenom kousek, než budeme muset rozšiřovat poličku!

Pokud si myslíte, že je to z tohoto článku všechno, musím vás obrovsky zklamat. V loňském roce se nám toho totiž povedlo daleko, daleko víc. Tak třeba: po mnoha letech jsme konečně zprovoznili zmijozelský web, jehož podobu a fungování má na starosti především Elaine, podílelo se na něm však mnoho lidí – významným dílem přispěli také Hayden, Zpýťa, naše madam Sušenka a Andra. Pokud vám přijde, že tam nic není, je vaše smůla, že nenosíte zmijozelský odznak na hábitu – po přihlášení by se vám otevřelo tolik možností, až by se vám zatočila hlava.

Během roku jsme taky zvládali spoustu dalších aktivit vedle všeho ostatního. Třeba zábavu! Konal se historicky první turnaj v Maškvorkách pod organizátorem Haydenem, do kterého se zapojilo rovnou 20 lidí včetně bývalého i současného ředitele školy. Veškeré podrobnosti najdete v článku Maškvorkový turnaj vyhrála Barbara Arianne Lecter.



Velmi povedená byla taky skladba celého vedení, protože se v něm sešla spousta lidí, která si sedla, a za sebe můžu s hrdostí říct, že byl ten rok jeden z nejlepších, co jsem na hradě zažila. Děkovala jsem jim všem už na všechny strany, protože jsou úžasní, ale stejně to tady musím udělat znovu. Takže – děkuju, protože díky vám Zmijozel oprávněně vyhrává na všech frontách – poháry i fiktivní soutěže o nejbohatší kolej!



A že jsme úžasní a nejlepší dokazuje i to, že Andra získala na konci roku řád Salazara Zmijozela za přínos koleji a Hayden Řád ostrého brka za přínos hradní novinařině. Oběma vám gratuluju, jste záviděníhodní!

Pořád nevěříte, že jsme nejlepší? Tak teď vám povím to poslední a nejsladší tajemství, proč tvrdím, že jsme. Zmijozel je kolej, kde každý může najít své místo. Je nám fajn a i kdyby nebylo, máme jistotu, že u tepla našeho krbu si vždycky najdeme chvíli na popovídání… a to je ono. Teplo krbu. Zmijozel v roce Zima 2019 ani jednou nepřišel o oheň v krbu. Naše zásoba soušek, schopnost spolupráce a to všechno kolem… ačkoliv jsou to spíše mrzimorské vlastnosti… dokonce donutila samotného ředitele Nimrandira Elénére fascinovaně pronést, že Zmijozel má momentálně zásobu soušek na více než tři roky dopředu. Jo! Když už nic, alespoň budeme mít nohy v teple.

Taky proto je Zmijozel nejlepší.



Pro Hadího krále
Narcisse Cinerea

5 komentářů:

  1. Vivat Zmijozel!! Vivat Cisska!! Vivat každému, kdo patří k nám!! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Říká se, že samochvála smrdí. Ale myslím, že v puchu Zpytlehněvových ponožek a krámů v kolejce ten smrad zanikne, takže... proč ne? :D
    Jo, jsme skvělí!! A děkuju za super shrnutí, je fakt, že když jsme získali poháry, nevyniknou pak tolik i ty další “maličkosti”, co se udály v průběhu roku. :)
    - Kolejbába

    OdpovědětVymazat
  3. Chochochóóó, my jsme veleúspěšná kolej! Sklepení stejně smrdí, tak se samochválit můžeme do aleluja!:D

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!