pondělí 13. ledna 2020

Zmijozelský magík “Záskok”




Existují mety, které se zdají nepřekonatelné, ale pokud situace dovolí, aby jich bylo dosaženo, tak proč toho nevyužít? Do takové situace se dostal tým Zmijozelu. Věděli totiž, že pohár už je pro letošní rok ztracený. Tak proč by si poslední zápas neměli užít a dosáhnout něčeho, co nikdo před nimi?



V neděli 5. 1. 2020 v 9:00 začal oficiální famfrpálový zápas mezi Zmijozelem a Mrzimorem. Lidé, co se ve famfrpálu pohybují a znají základní sestavy svých soupeřů, tak si téměř ihned museli všimnout, že je něco “jinak”. Po chvíli začali Zmijozelští jeden po druhém slejzat z koštať, i když nemuseli a aktivně je nahrazovali jejich spoluhráči.

Co je magík “Záskok”? Student, co ho chce získat, tak musí při oficiálním zápase vystřídat všechny možné pozice na hřišti - brankáře, chytače, oba odražeče a všechny tři střelce. Dohromady bylo na hřišti připraveno 14 studentů Zmijozelu, zápas trval 1 hodinu a téměř 56 minut. Na 1. střelci se vystřídali dokonce všichni hráči, hned v závěsu následoval post brankáře, kterému odolala pouze Andra a post chytače, na který překvapivě neusedla naše nejlepší chytačka Magdička. I přesto zápas ukončil právě Zmijozel. Lajnička, které se povedlo letos chytit zlatonku již v zápase s Havraspárem, ji chytila i v tomto zápase.

Zlatonka se stala 15. hráčem Zmijozelu, protože díky její mrštnosti všichni získali vysněného magíka! Paráda! Gratulace všem zúčastněným a velké díky kapitánce a koordinátorce chaosu - Lori, která do toho šla!


“Já jsem pár dní věděla, že o tom Lorča reálně přemýšlí, ale jestli se to zrealizuje? Neskrývala jsem nadšení, poté co jsem se dozvěděla, že smělý plán dostal zelenou. Hlavní bylo, aby magíka získalo co nejvíce lidí a hlavně starší hráči, kteří nebudou mít už tolik možností k jeho získání. Ono se nestává moc často, že by nám už nešlo o pohár. Průběh zápasu jako takový byl skvěle organizován. Všichni jsme od kapitánky věděli, co máme dělat a poslouchali pokyny. Zlatonka naštěstí stála při nás a chtěla, abychom ji dostali právě MY! Lorčo, skvěle si to připravila, smekám klobouček.”


A co na to říkají zúčastnění zelení hráči?

1) Jaká byla tvoje reakce po oznámení, že dnešní zápas bude o magíkovi "Záskok"?

Sam: Potěšilo mě to, protože bylo jasné, že pohár už dnešním zápasem nezískáme, a tak nezbývalo, než si ho aspoň užít. A magík "Záskok" byl pro mě předtím docela nedosažitelná meta, protože při tom, jak je náš tým skvělý, by pro mě za normálních okolností bylo téměř nemožné si na všech pozicích zahrát.

Ineeska: V dané situaci a vývoji boje o famfrpálový pohár to bylo naprosto skvělé rozhodnutí. Získat tohoto magíka není jednoduché a při běžném nastavení zápasů je to téměř nemožné. Byla jsem tedy mile překvapena a považuji to za skvělé rozhodnutí famfrpálové kapitánky.

Ontarka: Moje reakce byla velmi pozitivní. Strašně jsem se těšila a ne jen, že budu mít dalšího magíka, ale proto, že jsem tušila, že to bude velká legrace a všichni si to užijeme.

Bibi: Po oznámení, že dnešní zápas bude "na pohodu" a uděláme si magíka "Záskok", jsem vyskočila radostí - výborný nápad, který skvěle zakončil letošní sezónu pro Zmijozel.

Zpýťa: Měl jsem radost. Nemyslel jsem si, že kdy nastane příležitost, abych si magíka ještě dodělal, takže mě to jednoznačně potěšilo.

Lajnička: Byla jsem poměrně překvapená. Jistě, spekulovalo se o tom chvíli na IT, ale nečekala jsem, že to klapne. Přeci jen, udělat takového magíka znamená prohrát zápas na plné čáře, a to si žádný kapitán na triko přeci nevezme.

Jarrq: No chvíli mi trvalo, než mi došlo, co vlastně Lori vymyslela. A když mi to definitivně došlo, uvědomil jsem si, že ať se nám to podaří nebo ne, bude zápas s Mrzimorem asi největší srandy kopec, co jsem kdy při famfrpálu zažil. Pak už jsem jenom nemohl dospat.

Soo: Upřímně mě kapitánka zaskočila, nečekala jsem, že bych dneska vlezla na koště, když jsme měli připravenou báječnou základní sestavu. Za mě, když už jsme neměli šanci na pohár, bylo dobře, že jsme zápasu nějak využili. Věřím, že mrzimorští museli být zprvu hodně překvapení a zmatení a nakonec i jim došlo, o co se vlastně snažíme.

Leila: Bylo to pro mě stejným překvapením asi jako fakt, že se vůbec nějakej zápas hraje! Takže to byl celkem dvojitý infarkt, když jsem se večer před zápasem dozvěděla, že budu muset vstávat a ještě k tomu skákat z koštěte na koště!

Andra: Byla jsem nadšená! Myslím, že byl opravdu skvělý nápad využít toho, že nevyhrajeme pohár a "obětovat" tak poslední zápas sezóny na splnění magíka, na který běžně nebývá příležitost.

Jagga: První reakcí bylo překvapení. Za celou dobu mého zdejšího pobytu mezi hradními zdmi jsem nikdy nezažila takto masovou akci v plnění magíků. Překvapení vystřídala radost, protože v magíka „Záskok“ jsem ani nikdy nedoufala.

Magda: Byla jsem moc ráda, toho magíka jen tak někdo nemá.


2) Měl/a jsi strach, že se na tebe nedostane?

Sam: Trochu jsem se bála, že nám Jenny zhatí plány a polapí zlatonku tak rychle, že všechny posty nestihnu. Ale Lóra zvládla organizaci naprosto bravurně (a navíc si zlatá opravdu dávala na čas), takže to byly zbytečné obavy.

Ineeska: Samozřejmě jsem si moc přála, aby se to podařilo a i já získala tohoto magíka. Lori to měla naprosto precizně připravené a magíky se dařilo sbírat velmi rychle. Kdyby se to nepovedlo, určitě by mi to bylo líto, ale brala jsem to tak, že přednost mají starší studenti a spoluhráči, co je již nečeká tolik roků v aktivním famfrpálu. Já bych měla na získání magíka ještě dostatek času. Každopádně podařilo se to všem a to je neuvěřitelný úspěch. Salazar i všechno famfrpálové štěstí dnes stálo při nás.

Ontarka: Strach jsem trochu měla, protože mi chyběli všechny posty a bylo mi jasné, že je během půl hodiny nestihnu vystřídat a že Mrzík chytne zlatonku rychle.

Bibi: Ne, vůbec ne - Lori je úžasná organizátorka a má na mysli jen naše štěstí - a kdyby náhodou zápas skončil dříve, než jsme se prostřídali, tak tu jsou přeci další roky, ne?

Zpýťa: Neměl. Soupisku dávala dohromady Lori, takže jsem věděl, že udělá všechno proto, aby se dostalo na co nejvíce lidí. (Ideálně na všechny).

Lajnička: Vůbec. Za jedno jsem byla psaná už v základní sestavě a za druhé mi chyběly takové posty jako střelci, kde byla fluktuace jasná a brankář, který by se v případě potřeby dal dodělat kdykoli. Jsem čtvrtý, teda eh, druhý nebo třetí chytač, takže stejně nastupuju až kdo ví kdy.

Jarrq: Myslím, že když už jsme se tak nějak naladili na to, že magíci budou, všichni jsme se asi tak trochu obávali, že Mrzimor chytí zlatonku až příliš brzy a nestihneme se prostřídat. Ale zlatonka nám přála!

Soo: Upřímně? Trochu ano, byla jsem časově omezená jen na hodinu, poté jsem musela pelášit mezi mudly, ale nakonec jsem to stihla, kapitánka byla velmi ohleduplná a dbala na lidi, kterým profiliga klepe na dveře a těm, kteří zrovna dnes nemohli zůstat po celou dobu zápasu.

Leila: Vlastně mi to bylo celkem jedno. Přála jsem magíka starš...zkušenějším zeleným, kteří si ho zaslouží. Vlastně když ho měli všichni mimo mě a Ontarku, začala jsem chytačům přát, aby už zlatonku chytili. Můj magík mohl klidně počkat.

Andra: Vzhledem k tomu, že jsem byla mezi prvními, kteří si magíka měli splnit, tak ne, neměla jsem strach, že se na mě nedostane. - usměje se -

Jagga: Měla jsem šílený strach. Ta představa, že mi těsně unikne, protože někdo si mírnix týrnix chytí zlatonku.. brr, ještě teď mi z té představy běhá mráz po zádech!

Magda: Neměla, kdyby se na mě nemělo dostat, tak bych se razantně hlásila.


3) Jak sis užíval/a samotný zápas?

Sam: Byl to jeden z nejlepších zápasů, na jakých jsem mohla být. Jediná miniaturní vada na kráse byla, že Jarrq nestihl na konci vystřelit a srovnat tak.

Ineeska: Nejvíc ze všech zápasů, které jsem kdy absolvovala. Ta uvolněnost, pohoda, radost ze hry, to je téměř neopakovatelné a vím, že takto povolit si zase nebudeme moci dlouho dovolit. Dařilo se nám získávat magíky a zároveň neopouštět svůj vtip a přístup ke hře. Chycení zlatonky byla opravdu sladká tečka na konec. Škoda jednoho gólu rozdílu, ale prohra mě zrovna dnes ani trochu nemrzí. Nejvíce si cením přístupu našich hráčů a toho, že nikdo neměl tendence upřednostňovat své potřeby a svého magíka na úkor ostatních. Každý čekal na pokyn Lori a všichni jsme se podporovali navzájem, aby se to povedlo. Velké díky patří hlavně těm, kteří získali magíka mezi prvními a i tak zůstali do konce dlouhého zápasu a pomáhali ho získat i ostatním a naskakovali na volné posty.

Ontarka: Zápas jsem si skvěle užila. Bylo to famózní! Bylo to mé "poprvé" a ještě k tomu rovnou na všech postech! Uznej sama kolik lidí tohle může říci?

Bibi: Zápas byl nezapomenutelný - vystřídat se na všech pozicích - to by mohlo být častěji. Jen pan Nebík z nás asi neměl radost.

Zpýťa: Líbilo se mi, jak byli Mrzimorští v první chvíli zmatení z toho, jak se měníme, než jim to došlo a porazili nás.

Lajnička: Moc. Nenervovala jsem se, jestli něco neudělám špatně, nestresovala jsem se, napsala jsem v mezičase dvě eseje. Řekla bych, že zcela produktivní čas! Jen mě teda trochu mrzí, že jsem chytla tu zlatonku těsně předtím, než Jarrqův camrál dopadl do obruče. Přeci jen by to skóre bylo lepší.

Jarrq: Zápas byl super. I když to muselo být koordinačně pro Lori strašně náročné, myslím, že to zvládla bravurně a nakonec jsme si to všichni náramně užili. Totálně mě dostalo, že jsme kromě soupeře a fanoušků nejspíš také definitivně zmátli i míče. Vždyť i přesto, že se na postech střídali hráči s úrovněmi, které bychom do zápasu běžně nenasadili, potlouky nám vcelku lítaly - a já jsem hned na první dobrou trefil Amandu a sundal jí 30 procent!!! - a v bráně exceloval jeden začínající brankář za druhým. Jako největší úspěch našeho zápasu beru to, že jsme všichni stihli magíka a nakonec se nám ještě téměř podařilo otočit skóre. A to by na začátku čekal asi málokdo.

Soo: Během zápasu jsem se hrozně nasmála a užívala si atmosféru našeho posledního zápasu v této sezóně. Sice jsme zápas nevyhráli o 10 bodů, ale s tím, jak jsme dneska nastoupili, by to musela být velká náhoda, abychom vyhráli. Divím se už tomu, že naše Elaine chytila zlatonku, když byla proháněná na všech postech.

Leila: Samotný zápas byl překvapivě příjemnějším, než kdy jindy. Jen mě trochu mrzela reakce žlutých a vlastně i některých profesorek, kteří se stále hnali za výhrou, místo toho, aby jednoduše zvolnili a užili si ty dvě hoďky. Ve finále by se dalo říct, že skutečnými výherci nejsou ti, kteří jsou napsaní na ŠFM.

Andra: Zápas byl pro mě rozhodně tím nejpříjemnějším utkáním z celé sezóny. Panovala báječná atmosféra a my zelení se náramně bavili.

Jagga: Neskonale. Byla to velká zábava a paráda s báječnou atmosférou.

Magda: Bylo to opravdu skvělý! Nejlepší pocit, mít v ruce opět odrážečskou pálku a někoho s ní sundat!


4) Vzkázal/a bys něco své kapitánce?

Sam: Velké díky a klobouk dolů za to, jak tým vedeš!

Ineeska: Dnešní zápas pro tebe musí být jasnou zpětnou vazbou o tom, že to děláš skvěle. Tým za tebou 100% stojí a každý zmijozelský hráč plně respektuje všechny tvé rozhodnutí bez toho, aniž bys musela použít donucovací prostředky a občas někoho z nás sejmout potloukem. Každý trénink je zábava a určitě nejen pro mě i velmi oblíbená část života na naší škole. I když letos pohár nebude náš, kvalita našeho týmu je minimálně po té osobnostní stránce a síle makat ruku v ruce jednoznačně nejlepší. Díky Lori! Díky Astorko!

Ontarka: Lóře bych ráda vzkázala: Děkuji moc za skvělý zápas a za příležitost si zahrát + rovnou získat magíka. Jen tak dál kapitánko!

Bibi: Lori - jsi ta nejzelenější z nás! Díky!!!

Zpýťa: Díky, díky díky!! :D

Lajnička: Kapitánce bych chtěla poděkovat, že nám magíky pomohla zprostředkovat, a že si napsala všechno do notýsku a že nás tak hezky organizovala. Jinak by to bývalo dopadlo, kdo ví jak, třeba bychom všichni slezli z košťat naráz a Mrzimor by třeba vyhrál včetně chycení zlatonky.

Jarrq: Lori, tohle se ti fakt povedlo! Smekám famfrpálovou přilbu před tím, jak jsi to dokázala ukočírovat, i když ty pauzy byly čím dál delší, a myslím, že by to od příští sezóny mohla být naše standardní taktika, když nám to tak jde.

Soo: Kapitánko, drž se, ještě pár let mě tu budeš mít na krku a ti zbylí neposlušní smradi budou jen přibývat. Pevné nervy, silnou ránu a dobře zabezpečenou rakvičku ti přeji!

Leila: Poděkování za to, že se rozhodla něco takového zorganizovat. I když se to druhé straně mohlo zdát jako naprostý chaos, dala do toho spoustu energie a nervů, které nakonec vedli k získání magíků u všech členů týmu a dokonce i (téměř) vyrovnání skóre.

Andra: Lori, moc děkuju nejen za to, že jsem si mohla splnit magíka Záskok (sama víš, že mi o to zas tak nešlo), ale hlavně za to, jak jsem si zápas mohla vychutnat – největší zásluhu máš na tom totiž právě ty.

Jagga: Kapitánko, jsi skvělá a před tvým organizačním talentem smekám.

Magda: Lori, jsi nejlepší! ❤



Zeptala jsem se našeho studenta prvního ročníku Jaspera, který byl na zápase hodně vidět, díky svému nekonečnému nadšení a fandění.



1) Jsi věrným fanouškem, jak sis užil dnešní zápas?

Dnešní zápas byl boj o moje nervy a hlasivky. Bylo mi líto, že tam nemůžu být s ostatními, ale strašně jsem jim to přál. Jak ty magíky, tak i vítězství a skoro jej i měli!


2) Kdy ti začalo být jasné, že jde dnes zmijozelskému týmu o magíka "Záskok"?

Po tom, co se začali nesmyslně vyměňovat, mi to bylo jasné, ale i tak jsem fandil dál a povzbuzoval je.


3) Ty jako budoucí hráč, líbila se ti dnešní skvělá spolupráce mezi staršími spolužáky?

Byla nádherná a smekám před všemi klobouk. Jsou to neskutečně silní kouzelníci.


4) Co bys vzkázal svému týmu?

Je jedno jestli jsme vyhráli nebo ne, protože vítězové jste i tak. Moc vám blahopřeji a již už se těším až budu moct s vámi hrát.


A jak vlastně viděly zápas dvě havraspárské slečny Aya a Isabell, které byly viditelně nakloněné zmijozelskému týmu?


1) Kdy ti začalo být jasné, o co dneska hráčům Zmijozelu jde?

Aya: Došlo mi to ihned, jak začal zápas, bylo to naprosto očividné pro někoho, kdo se ve famfrpálovém světě pohybuje nějak jako já a základní sestavy ostatních kolejí zná nazpaměť.

Isabell: Hned jak jsem přišla na hřiště, tak jsem se zeptala, co to má Zmijozel za sestavu, takže mi bylo okamžitě odpovězeno, že pracují na magících. Nestihla jsem se pořádně ani zamyslet.


2) Myslíš, že by se na to mohl někdo dívat jako na neúctu k soupeři?

Aya: Jistě, lidé jsou různí, ale já osobně si nemyslím, že je správné na tu situaci takto nazírat, když ve famfrpálu možnost tohoto magíka je. Dle mě by se nad tím měli tito lidé zamyslet spíše logicky a nehledat v tom něco, co tam není.

Isabell: Myslím, že někdo určitě. Vždy se najde nějaký rejpa. - smích -


3) Jako aktivní hráčka, šla bys do toho taky? - smích -

Aya: Jasně! Všema deseti a ještě bych kapitánce pomohla s plánováním, i kdybych třeba už magíka měla. Dnes jsem totiž hrozně litovala, že nejsem zmijozelská!

Isabell: Takhle úplně asi ne. Moc s tím nesouhlasím. Jde to udělat i tak, aby tým, co pracuje na magících, neprohrával hodinu na plné čáře.


4) Vzkázala bys něco našemu týmu či samotné kapitánce?

Aya: Klobouk dolů, Loro, tohle nedá jen tak někdo, sepsat takový parádní rozvrh na magíka pro tolik lidí, aby vše vyšlo, jak mělo, což doufám, že vyšlo, minimálně to tak vypadalo a kdyby ne, tak improvizace taky na jedničku. Jsi skvělá kapitánka a vy zmijozelští si jí važte a kupte jí velkou bonboniéru, každý z vás!  - zasměje se -

Isabell: Díky za super podívanou. Škoda, že jste zápas nevyhráli a škoda, že jste na záskoku nepracovali při zápase s námi. - smích -


Přidávám jeden fialový pohled na zápas od Any Dawson:



1) Kdy Vám začalo být jasné, o co dneska hráčům Zmijozelu jde?

Any: No, já jsem vlastně nějak zapomněla, že je zápas, tak jsem si v klidu upíjela kafe v Síni a najednou furt lítaly sovy, co doručovaly magíky, tak jsem myslela, že už je konec, neb některé se rozesílají skupinově až na konci, ale díky ochotným studentům a vypitému hrnku kávy mi došlo, že se ještě hraje a co za akci probíhá. No a tak jsem vzala kafe a přesunula se na hřiště.


2) Myslíte, že by se na to mohl někdo dívat jako na neúctu k soupeři?

Any: Určitě. Nicméně neříkám, že s tím souhlasím, jen že dinosaur jako já už zažil dost, takže mě už málokdy něco překvapí.


3) Zmijozelským po dlouhé době nešlo už o pohár, takže kdyby byla ta možnost a za těchto podmínek, šla byste do toho také?

Any: Ano. Určitě. Hned.


4) Máte nějaký vzkaz pro hady či jejich smělou kapitánku?

Any: Skvělý nápad, krásné provedení. Byla to příjemná změna sledovat nadšení a celkově pohodový zápas. Výhra není vše a hádat se kvůli blbostem je fakt kravina, kvůli famfru bylo už dusna a hádek víc než dost. Klobouk dolů, prostě geniální nápad. Teď jsem ale zvědavá s čím přijdete příští rok. - úsměv -


Článek bych uzavřela rozhovorem s nikým jiným než s naší kapitánkou famfrpálu - Loralei Silwerin:



1) Jsi první kapitánkou, co dovolila, aby se tento stav děl v ostrém zápasu. Jaké z toho máš pocity?

Před zápasem jsem byla nervózní, jestli to vyjde, ale teď jsem naprosto nadšená. - smích -


2) Zmijozelu po dlouhé době už o nic nešlo, proč myslíš, že ostatní týmy se dodnes "nehecly" k tomotu magíkovi?

Tak k tomu můžou být dva důvody, buď stále doufají ve výhru, nebo je to ani nenapadlo.


3) Jak dlouho ti trvala příprava před dnešním zápasem?

Přemýšlela jsem o tom, jak to udělám už asi týden dopředu, ale opravdu připravovat jsem se začala večer před zápasem, kdy jsem zjistila, že jsem z toho jak zmatený jelen. - smích - Nakonec jsem poskládala základní sestavu a věřila týmu, že to zvládnem.


4) Měla jsi strach, že se nedostane na všechny?

Samozřejmě. Přece jen zlatonka mohla být chycena kdykoliv, ale štěstí stálo u nás a magíka máme všichni.


5) Co bys vzkázala svému týmu?

Jste ten nejlepší tým na hradě i bez poháru!!! ❤❤❤


Děkuji za to, že jste vydrželi až na samotný konec článku, moc vás neuspal a nemuseli jste ho číst odznova... Za mě a náš zelený tým se loučím a zachovejte nám přízeň i příští rok!

Letu zdar!


Pro Hadího krále
Astoria von Pens

5 komentářů:

  1. Krásný článek a opravdu kvůli tomuhle jedinému zápasu lituji, že jsem v té době nebyla ve Zmijozelu, muselo to být parádní! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, skvělá kapitánka a nejlepší zápas ever!

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek a hlavně moc děkuju za tu krásnou fotku! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Byla to paráda, jak koordinace na hřišti, tak i ve výsledku překvapivý zápas! Bylo moc fajn zas jednou mrknout na tribuny!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, moc všem děkuju, jsem naprosto dojatá!♥♥♥ +utře slzu+

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!