sobota 1. února 2020

Deset rad jak pomoci novým háďatům přežít, aneb zmijozelská šikana se konečně projevuje!



Jste nováček nebo jste na hradě již nějakou chvíli? Je to jedno, jelikož tento článek odhalí nejúčinnější rady a zásady, kterých by se mělo držet každé hádě. Pokud nevěříte, čtěte. Pokud vás téma zajímá, pokračujte. Nebo pokud se chcete zasmát nad výtvorem vytvořeným novopečenými háďaty, tak směle do toho, protože tento článek je určen pro všechny, ať už jste na hradě poprvé, nebo ne.



Mé jméno je Jasper Flemon Forest. Jsem zde na hradě známý hlavně díky mým věčně špatným pozdravům, které ke mně tak nějak patří. Spojil jsem se na tento článek se svými spolužačkami ze Zmijozelu. Spolupracují tu se mnou celkem čtyři hadice, a těmi jsou: Aril Nardelli, Elrose Rockwood, Kira Mae Spencer a Maya Prinz.

Hadonoši

Zde platí menší pravidlo, které je dobré si zapamatovat jako první, a tím je: Hadonoš má vždy pravdu. Vždy. A i když ji nemá, tak ji stejně má. Toto rádoby pravidlo vzniklo kvůli častému odporu nás háďat a tak nebyla jiná možnost než jej sem zařadit. Přeci jen, kdo by chtěl naštvat svého hadonoše?

Zákeřné potlouky

Je tradicí kolejního tréninku i menší šikana od starších spolužáků. Jedná se o trénink odolnosti, ale kdo by si neužil tak lehký a lákavý cíl v podobě neznalých háďat? Však i my to zažili a myslíme si (nebo to spíš víme), že i my budeme jednou takoví. Ovšem máme zde pro vás další radu, která zní: Pokud se chceš na tréninku vyhnout zákeřným potloukům, pak pomůže jen brána. Ano, opravdu jedině v bráně se vyhnete zlým odrážečům. Avšak pozor! Zbloudilý potlouk si může najít cestu i za vámi, ale bývá to málo časté.

Pozor, duchové!

Rada je sem dána díky Aril, které se to stalo. A protože je to také moje zkušenost, tak vám poradím, jak byste se možné smrti mohli vyhnout snáz: Nikdy nezahazuj svého spolužáka / spolužačku v Zakázaném lese sněhem, protože se z tebe může stát nový duch. Asi byste rádi věděli, jak se to přihodilo. Začalo to sebevražednými sklony Aril, která prozkoumávala neznámého a na první pohled nebezpečného tvora s křídly. Když jsem jí v tom chtěl zabránit, tak mě neposlouchala a šla k němu ještě blíž. Naštěstí se z toho ale vyklubala Fleutýnka, takže jsme si mohli oddychnout. Vše mělo být už v pořádku, ale Aril mi najednou hodila sněhovou kouli za krk a poté jsem ji já zasypal sněhem tak moc, že vypadala jako sněhulák. To jsem pak hodně rychle zmizel z jejího dosahu rovnou do hradu, kde mi vyhrožovala, že budu novým duchem. Pokračovalo to i dál, ale to již není podstatné k vyprávění. Kdybyste se chtěli ale dozvědět i zbytek, můžete se nás kdykoliv zeptat!

Nechoď pozdě na tréninky!

Upozornění! Zatím nebyl zaveden peněžní trest, ovšem s největší pravděpodobností se brzy zavede! Jak již bylo zmíněno, novopečení hadi jsou dobrou pochoutkou pro odrážeče na tréninku, toto je ovšem varování i pro ostatní. Pozdní příchod na kolejní trénink zajišťuje možnou pokutu (většinou v podobě peněžitého příspěvku do zmijozelské pokladny), a také jednu nad slunce jasnou věc, a to tu, že jste hlavním terčem po celou dobu tohoto tréninku (někdy i dalších). Toto je asi každému jasné, ale nenechte se zmást. Může to mít i další a mnohdy i daleko horší následky, tak choďte na tréninky včas!

Peníze

Velice rychle potom, co jsme byli zařazeni do Zmijozelu, jsme přišli na to, že si musíme pečlivě hlídat svůj měšec. Hlavně před zraky pokladnice. Proto jednoduchá rada: Měšec si drž vždy při těle, nikdy nevíš, kdy jeho obsah bude chtít někdo vysypat do kolejního trezoru. Ještě jedna menší rada k tomu: Pozor i na bývalé pokladníky!

Nevědomá ochota

Upozornění: Toto není doporučeno ani jedním hádětem, protože je velká pravděpodobnost, že na to hadonoš přijde. Ale i tak to občas každý někdy uděláme. Hadonoš ti vždy s láskou vše půjčí, můžeš ho tedy vydírat. Jen musíš být opatrný, aby na to nepřišel!

Odpočinek na KT (kolejních trénincích)

Již opět zde máme spojení s famfrpálem. Toto navazuje na již zmíněnou radu, ale vzpomněli jsme si až po delší době a hlavně si myslíme, že by to měla být samostatná rada. Proto rada na odpočinek na kolejním tréninku je: Když vás někdo shodí z koštěte, můžete si udělat pohodlí v rakvičce zmijozelské kapitánky... Teda pokud se to nedozví. (Není v ní zrovna útulno, ale to jí neříkejte!) Prosím, to upozornění v závorce poslechněte, a pokud to čteš, Lori, tak buď tak hodná a dej mě příští trénink do brány. (pozn. redakce: Lori tě už asi do brány nedá, ale může tě vykopnout k jezeru!)

Pozor na laboratoř!

Toto je krutá realita, nováčci! Pokud nevěříte, tak sami brzy pochopíte. Je jedno, jestli máte vše. Stačí jedna chyba a laboratoř vás slupne a pak nechá odletět. Proto rada zní: Laboratoř je zákeřná obluda! Pokud nemáte pracovní rukavice a velkou dávku štěstí, tak vás slupne jako malinu a vrátí takto:


Nováčkovský nálet

Toto jistě každý zná. Přijdou nováčci, kteří získají všechny odměny v Ďáblově jámě. Tedy to se alespoň mně stalo. Přesněji z druhého pohledu. Jenže jak jsem tu déle, tak mi ďábel již nechce nic dát, proto rada zní: Nováčkovský nálet na ďábla je to nejlepší, co může být.

Úplatky, neboli tajná rubrika pro všechny, kromě nováčků

Tímto nechceme naznačit, že by se měli dát hadonoši nebo kdokoliv jiný nějak uplatit. Určitě nic takového nejde! Tak, a teď vážně, jde to úplně samo, jen si dávejte pozor na to, koho chcete uplatit, ne vždy by to totiž mohlo dopadnout dobře! Rada: nenech se chytit a uplácej, třeba zde déle přežiješ!


Pro Hadího krále
Jasper Flemont Forest

4 komentáře:

  1. Jaspere, super článek. A Leile tě doporučím jako nejlepší terč vůbec. :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek Jaspere. Snad jsi ty nová háďata nevyděsil :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ačkoliv už se mi povedlo pár nedoporučovaných věcí spáchat, jsem ráda, že jsem na článek narazila, abych se vyhnula dalším.

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!