sobota 11. dubna 2020

Ferdinand slaví narozeniny aneb Zelený čtvrtek ve Zmijozelu


Každý druhý rok o Velikonocích slaví Zmijozel jeden z nejvýznamnějších dnů v celém roce. Zelený čtvrtek. Není to jen svátek křesťanů, což je podle pověsti jakási křesťanská mudlovská záležitost, ale pro nás zmijozelské je to důležitý den, který patřičně oslavujeme. A letos na tento den vyšly narozeniny jednoho našeho dlouholetého obyvatele, hada Ferdinanda, který pobývá v trubkách v podzemí, a čas od času se objeví ve zmijozelské společenské místnosti. Jak tento den letos oslavila zmijozelská kolej?


Zažila jsem už tři Zelené čtvrtky na tomto hradě. První rok, kdy se obyvatelé zmijozelské koleje oblékli do nejzelenějších hábitů, co ve skříni našli. Druhým rokem byla tehdejší kapitánka a současná primuska Loralei zavřená do své vlastní rakve jeskynním trollem, který uprchl ze sklepení, přičemž museli zmijozelští studenti podstoupit několik zkoušek, přes luštění a kreativní básničky až po opětovné zelené odění. A jak Zmijozel slavil letos?

Začalo to při jedné poradě, kdy novopečená pokladnice Astoria vtrhla do společenské místnosti a blábolila cosi o narozeninách, které jsme několik let zazdili. Samozřejmě, že ji nikdo neposlouchal. Avšak jakmile zmínila ceny, všechny oči otočily se směrem k pokladnici.

Vymyslela dvě tomboly, do které by mohli obyvatelé hradu investovat své peníze, za které by pravděpodobně dostali hodnotné ceny. Nikdo přeci nedává peníze zadarmo. Pár studentů navrhlo, že by to mohlo být pouze pro Zmijozel, protože nechce rozdávat svůj majetek cizím lidem, avšak pokladnice trvala na svém. Zmínila pár dobrých důvodů, proč bychom se měli o náš majetek podělit i s ostatními kolejemi. Nakonec všechny přesvědčila.

Přípravy začaly. Zprvu byl velký zmatek, tak jak to bývá vždy při přípravě velké události, ale pod dohledem hlavní organizátorky Astorky vše nakonec dobře dopadlo. Pod svým vedením měla dva poskoky a uvaděče cen v jednom aka hrozivé famfrpálové duo Ontaria a Sooyeon a interní pracovníky, kteří se podíleli na přípravě proslovu, básničky a rozdání cen po slavnosti, Inees, Saiph a Loralei. Nesmíme zapomenout ani na oslavence Ferdinanda, kterému celý tento den patřil!



Začátek večírku

Po krátkém úvodu od Astorky následovala zpráva od Ferdinanda: “Sssssss sssss ssss ss! Sssss ssss sssssssss ssss ss sssss ssssss. Sss ss ss sss sssss.” zde také rozluštěná:


Vítejte, vítejte, přátelé drazí.

Zas o rok starší tímto dnem budu.

Před vámi dnes se tu s radostí plazí.

Ten, co chce s vámi tu zabít svou nudu.


Děkuji, že jste dnes se mnou a tady.

Děkuji, že chcete mé roky slavit.

Zavlním se a předvedu vnady.

Do barev hradu budeme ladit.


Ptáte se kolik let již tady žiji.

Kolik let slavím tu v zelený den.

Přežil jsem kdejakou podzemní zmiji

a dneska chci tančit, vlnit se jen.


Věk je jen číslo a postupně roste.

Sám ani nevím, jak moc jsem starý.

Tak už se usaď, můj milý hoste.

Na dnešní oslavu já už jsem zralý.


Připij mi na zdraví, dopřej si jídla.

Připrav se na dary z tomboly roku.

Ať dnešní přípitek dodá nám křídla.

Pozvedne k nebesům aspoň nás trochu.


NA ZDRAVÍ mé i vaše!


Po ní následoval ještě proslov od kolejní ředitelky NaSaŠí, oslavná píseň od Soo a tombola mohla začít!

Na podium byly vyzvány uvaděčky tomboly, které měly ze své práce zřejmě radost, protože některé hlášky typu ,,Hej, tak to je trefa, tobě se ten pytel přes hlavu opravdu hodí!!” nebo ,,Honosné rukavičky vám zakryjí ty vaše ošklivé ručičky!” zní opravdu nadšeně! Merlin-ví, jak se tyto dvě osoby dostaly na zmíněná místa, jestli dobrovolně, nebo násilím.

Mezi malou a velkou tombolou mohly hosté získat ještě tři lístky do velké tomboly zdarma, pokud rozluštili velmi náročnou křížovku od slečen Soo a Saiph.



Myslím, že nemá smysl vypisovat všechny výherce všech cen, to by byl tento článek dlouhý jako román a to nikdo číst nebude. Vyzdvihnout však můžeme výherce s největším štěstím. Mezi ty nepatří nikdo jiný než Lucas Redferrum, který shrábl čtyři ceny, všechny z velké tomboly! Lucas je ve Zmijozelu známý jako dítě štěstěny, protože tohle není jediné místo, kde tento student projevil své nadání. To je však jiný příběh!
Dalším šťastlivcem byla Crystal Iceberg, která si domů odnesla též čtyři ceny, z toho tři z malé a z velké tomboly jednu z nejcennějších a to šaty "Královna lesních víl". Štěstí se však nedrželo jen zelených, ale i žlutých, poněvadž kapitánka mrzimorského týmu Selina Garcia si domů též odnesla čtyři ceny, z toho jednu z malé a tři z velké tomboly. Jen doufáme, že poté, co Selina vešla do mrzimorské koleje, nebyla napadena zbytkem vedení a majetek jí nebyl násilně odebrán. Nesmíme zapomenout ani na profesory, i mezi nimi se našli šťastlivci, například slečna Lilien Emity Meissed, která si domů odnesla tři krásné ceny, z toho jednu z malé a dvě z velké tomboly.

Štěstí stálo i při přimrznutých osobách, protože jen co se Andra Tigers vrátila ze Sibiře, hned na ni někdo vsadil svou lásku a vyhrála krásné šaty "Kolejní souznění"!

Ale mezi výherci se našli i smolaři, například Nina Yohzinski, která sice vyhrála dvě krásné ceny, ale nemůže si je obléknout, protože jak je všem známo, je to osoba bez těla! Tak třeba to příště vyjde! (jestli bude nějaké příště)


Na závěr se už pořadatelka Astorka snažila říct jen pár slov, ale tehdy ji už nikdo nevnímal, protože se všichni mačkali u Paštičky na společnou závěrečnou fotku po slavnosti. Lidí na první fotce bylo tolik, že jeden z hostů omylem zavadil o vypínač zrovna ve chvíli, kdy Paštička blýskal lidi a fotka dopadla takhle.


Ani sám oslavenec není na fotce vidět! Když však jedna z uvádějících, Ontaria, prosila o další fotku, Paštička už hnal na podium další skupinku, která neměla příležitost být v první fotce. Mezi ně se však přitlačilo i pár lidí z předchozí fotky, protože byli schovaní vzadu a neměli příležitost předvést se ve svých šatech. Dokonce i oslavenec byl vidět! Jenom neočekával, že se ho student mrzimorské koleje Cheech lekne, když se objevil pod jeho nohama…


To by bylo pro dnes vše a těšíme se na vás i za dva roky k podobné příležitosti! Merlin-ví, třeba přijdeme s lepšími nápady, o které se se zbytkem hradu už nepodělíme a budeme si je škudlit jen pro sebe!





Pro Hadího krále
Sooyeon Choi

4 komentáře:

  1. Oprava! Vyhrála jsem 3 ceny :D ty nausnice byly totiz dvoje... u Chytraka jeste jeden par prodavam, mimochodem!
    Nina Yozhinski

    OdpovědětVymazat
  2. Byla to krásná oslava a příjemná akce. Děkujeme a doufám, že Ferdinand zas brzy bude chtít něco oslavovat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bylo to naprosto uzasne :) skvela oslava a skvela tombola. Nejvice se mi libila narozeninova pisnicka od Soo a komentare k cenam a k vyhercum co tu danou vec ziskali. Takhle jsem se dlouho nenasmála :) skvela atmosfera a doufam, ze oslavenec si to take moc uzil :)

    Marisa Missy Moon

    OdpovědětVymazat
  4. Skvela akce, parfektne zorganizovana, bavila se cela kolej! A Ferdinand byl z te pozornosti nadšený!
    Ontarka

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!