středa 1. dubna 2020

Sbohem a šáteček...

Jakožto šéfredaktorka Hadího krále jsem si vytáhla Řachavého Petra a jsem nucena přinést světu tuto smutnou novinu. Zmijozelská kolej k dnešnímu dni zaniká. Bohužel nejnovější výzkum magihistoriků přinesl šokující odhalení - Salazar Zmijozel nikdy neexistoval! Jako jediný ze zakladatelů byl vymyšlen, což je samo o sobě velmi pobuřující, ale velmi důvěryhodné prameny dokonce dokazují, že byl vymyšlen zbývajícími zakladateli. A to je doopravdy skandál!






V časech založení naší slovutné školy byli skutečně zakladatelé čtyři, ovšem žádný Salazar Zmijozel mezi nimi nebyl, dokonce podle dostupných zdrojů nikdy nikdo takový nežil. Čtvrtým zakladatelem naší školy byl Růžovous. Bohužel se jeho přídomek, podle kterého se jmenovala i jeho kolej našim badatelům zatím nepodařilo zjistit. Je sice faktem, že stejně jako vymyšlený S. Zmijozel ze školy odešel jako první ze zakladatelů, ale nešlo o rozpory ohledně přijímání studentů z mudlovských rodin, ale o poraněnou hrdost všech zbývajících zakladatelů. Růžovous je převyšoval ve všech ohledech, jak v míře schopností, tak i lidských kvalit. Byl chytřejší než samotná Rowena, odvážnější než Godrik a obětavější než Helga. Měl skvěle nakročeno k tomu, aby byl systém rozdělování do kolejí zrušen. To ostatní zakladatelé nemohli dopustit, protože veřejným tajemstvím bylo, že za každého studenta jejich koleje měli tučné odměny. Všelijakými úskoky hodných právě vymyšleného Salazara, se jim podařilo Růžovouse dostat ze školy. Jeho kolej byla násilně rozdělena a nahrazena právě Zmijozelem, kam byli dosazeni ti největší výtržníci, kterých se koleje potřebovaly zbavit a tak byla velmi dobrá pověst Růžovousovy koleje zničena a nahrazena jen samými negativy.

Pod tíhou historických důkazů bylo vedení naší koleje přinuceno dojít k razantnímu kroku a provést radikální změny. Ve chvíli, kdy naši badatelé zjistí název Růžovousovy koleje, okamžitě dojde k přejmenování koleje. Kolejní barvy budou změněny na růžovou se stříbrnou a kolejním znakem bude už navždy Růžový roztomilý králíček. Kolej v září ve svých řadách poprvé po stoletích přivítá jedince, kteří oplývají největším počtem lidských ctností. Od dnešního dne bude i tvrdě dohlíženo na chování všech studentů a všechny prohřešky proti novým cílům koleje budou tvrdě trestány. Z preventivních důvodů budou všichni čistokrevní studenti posláni na převýchovu do ostatních kolejí a v září se budou muset znovu podrobit zařazování Moudrým kloboukem. 
Těch pár jedinců, co by v bývalém Zmijozelském sklepení zůstalo, se bude muset omezit pouze na společenskou místnost. Vytápění a udržování tak malého počtu ložnic by bylo příliš nákladné. V příštím školním roce by ovšem měla být připravena Obláčková věž, jejíž původní plány se podařilo v zakázaných archivech objevit a aktuálně se hledá stavební společnost, která by takovou věž postavila. Mělo by se jednat o velmi hřejivou, nebi blízkou a velmi roztomilou stavbu. Pravý opak zeleného šerosvitu ukrytému pod jezerem, jaký neduživí Zmijozelští znají do této doby. Na náklady kumbálu koleje bude i všem studentům, kteří v koleji zůstanou, postupně nahrazeny zelené uniformy za růžové. Zbytek zelených věcí budou smět nosit pouze na maškarní nebo o svátku sv. Patrika.


Změny se nevyhnou ani našim mazlíčkům. Náš bazilišek Ferdinand bude v nejbližších dnech odvezen na baziliščí záchrannou stanici. Králík Póťa bude v Kouzelnickém kadeřnictví obarven na růžovou. Ferinanda, po vyřízení všech formalit (asi padesáti kilometrů pergamenů), nahradí Pink Fluffy Unicorn.

A tímto článkem pro tuto chvíli zavírám i Hadího krále. Čekám na přeřazení do jiné koleje. Snad i brzy přijde nová redakce a nový časopis V padesáti odstínech růžové.


Pro Hadího krále 
Kira Mae Spencer

3 komentáře:

  1. Jen růžová to může být... +brouká si Saiph+

    OdpovědětVymazat
  2. píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp +nevhodná slova slečny Inees byla vypípána. Zjištěná nenadálá skutečnost ji doslova doslova šokovala+

    OdpovědětVymazat
  3. +slečnu Spencer od chvíle, kdy se hradem mihla celá růžová a ubrečená, nikdo neviděl. Jen z astronomické věže se ozývají kvílivé zvuky, ke kterým se nikdo z hradních duchů nehlásí+

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!