pondělí 20. července 2020

Druhý ročník soubojového turnaje v Bradavicích

Jistě jste zaregistrovali, že letos na naší škole proběhl již druhý ročník soubojového turnaje, při kterém studenti a zaměstnanci mezi sebou poměřují své síly a schopnosti. Z klubu se ozývala spousta křiku a naříkání, ať už šťastné nebo smutné. 

(Poznámka redakce: Jménem redakce se vám chceme omluvit za pozdě vydaný článek. Vypadá to, že Sooyeon před dvěma měsíci článek sepsala, ale někteří účastníci, kteří se nedostali do finální sestavy, byli rozhořčeni a článek jí vzali. To alespoň tvrdí šéfredaktorce.)


Před dvěma lety se odehrál první ročník soubojového turnaje, který byl veden Haydenem Folivorou, studentem zmijozelské koleje. Toho však nátlak soutěžících skolil a celou soutěž hodil na záda Andře Tigers, bývalé kapitánce a primusce, která letos ukončila svou studijní cestu a vydala se na cestu mudlovského života. (Poznámka autora: Zdá se, že místo pořadatele je prokleté, doufám, že mně se nic nestane během příštích let.)

Účastníci turnaje již koncept jistě znají, ale pro diváky nebo budoucí soubojaře jej ještě rychle zopakuji zde v článku. Turnaj se dělí do tří kategorií: začátečníci (koncentrace I.), pokročilí (koncentrace II.) a experti (koncentrace III.). Každá kategorie má i své vyhrazené ceny, na které se umístění mohou těšit, ať už v podobě finanční odměny nebo svitků.

Teď už bylo dost shrnutí a vrhneme se rovnou na tabulky! Letos byla opět nejobsáhlejší skupina expertů s předchozím výhercem profesorem Tadäusem Trotterticklerem, který letos opět obhájil svůj titul.

Hadí král: Zdravím vás, pane Tade! Omlouvám se, že si vás sem ke stolu zvu po tak dlouhé době o události, která byla ukončená už skoro před dvěma měsíci. Snad vám ale nevadí, když vám trochu oživím vzpomínky z turnaje a napětí, které jste cítil. Takže... – vytáhne bloček – Když jste slyšel, že se bude konat druhý ročník turnaje, chtěl jste se přihlásit znova? Jestli ano, byla vaší hlavní motivací odměna, nebo něco jiného? Nebojte se nám svěřit. U nás v Hadím králi bereme finance opravdu vážně! – ušklíbne se –

Tadäus Trottertickler: Nikdy není pozdě zavzpomínat na příjemně strávený čas v soubojovém klubu! Já se do druhého ročníku turnaje chtěl přihlásit v momentě, kdy jsem uslyšel, že se turnaj bude konat! Neříkám, že odměna nebyla lákavá, ale to napětí, akce a strhující souboje byly lákavé stejně tak. U mě tedy nebylo co řešit a šel jsem do toho!

Hadí král: V minulém roce jste ve své kategorii zvítězil a letos jste svůj titul obhájil. Byli soupeři z minulého ročníku silnější, nebo naopak byli letos? Čekal jste, že byste mohl znova vyhrát?

Tadäus Trottertickler: Upřímně jsem ve výhru nijak nedoufal. Na hradě je spousta schopných čarodějů a čarodějek, kteří předvádějí skvostné výkony. A co se soupeřů týká, ti byli silnější zcela jistě letos. Pokud mě paměť neklame, minulý ročník jsem v prvních kolech vždy vyhrál. Kdežto tentokrát jsem utržil porážku, což svědčí o velmi kvalitních soupeřích, kteří do toho dali vše. A i přesto mi připadá, že letos byly souboje mnohem vyrovnanější a napínavější.

Hadí král: Myslíte si, že nová úprava soubojového klubu, která byla provedena minulý rok v létě, prospěla k napínavějším soubojům letos?

Tadäus Trottertickler: Úpravy jsou jistě velmi vítaným zpestřením! Mně osobně se nové provedení soubojového klubu moc líbí a jsem rád, že k tomu došlo. Takto mi souboje přijdou mnohem živější a rychlejší. Až tedy na chybu, kdy kolejní kouzlo Zmijozelu Hadí jed účinkovalo až příliš jedovatě. Naštěstí se vše vyřešilo a turnaj pokračoval, aniž bych se musel bát závažné otravy.

Hadí král: A poslední otázka. Kdyby se konal i příští léto další soubojový turnaj, šel byste do něj? Co říkáte na pořadatele? Fungovala komunikace, či byste něco chtěl dodat, aby byl další rok ještě lepším?

Tadäus Trottertickler: Určitě bych neváhal a šel bych do toho i potřetí! Za mě osobně je pořadatelství naprosto skvělé, vždy při nějaké otázce nebo problému pořadatelé ihned reagovali a vše co nejrychleji vyřešili. V tomto směru si nemůžu stěžovat. Pořadatelům bych popřál pevné nervy s chystáním třetího ročníku turnaje a třeba i štěstí při financování, aby potenciální výhra dokázala motivovat ještě více čarodějů a čarodějek! 

Zde jsou tabulky všech účastníků i s finálním kolem:




Další skupina byla již méně obsazená. Ve skupině pokročilých zvítězila Isabell Tenebris, která nejen vládne jehle a niti, ale zároveň i hůlce a soupeřům ve své kategorii.


Hadí král: Ahoj, vítám tě zde v Hadím králi! Náš plátek ti určitě není cizí po článku s módou, který jsi nám psala. Každopádně dneska tu nejsme kvůli navrhování. Letos ses účastnila soubojového turnaje poprvé, je to tak? Jaké byly tvé prvotní představy? Naplnil tento turnaj tvé představy, nebo jsi měla jiné? Pověz nám!

Isabell Tenebris: Ahoj. – usměje se – Turnaje jsem se účastnila podruhé. V minulém roce jsem se tuším umístila 3. Turnaj naplnil má očekávání a moc jsem si ho užila! Občas byl akorát trochu oříšek skloubit časové možnosti s ostatními soutěžícími.

Hadí král: Patříš ke studentům, kteří se rychle učí a posouvají se celkem rychle. Plánuješ se účastnit i příští rok v kategorii expertů?

Isabell TenebrisExpertů asi ne, bojím se jich. – zasměje se – Sama si jako expert nepřijdu, takže by jistě ostatní využili mé nejistoty a rozcupovali by mě na maličké kousíčky.

Hadí král: Podle mě se není čeho bát, protože turnaj bude až v letní rok, tak máš dost času na naučení se nových kouzel. Byla pro tebe jako motivace právě finanční odměna nebo potěšení ze soubojování a sbírání zkušeností během turnaje?

Isabell TenebrisStejně se ale bojím. Možná si to do té doby rozmyslím, uvidíme... Motivací pro mě bylo spíš to, že jsem měla jisté protivníky. Navíc se ráda účastním hradních akcí, když mám zrovna čas. Peněžní odměna byla sice lákavá, ale moc jsem nevěřila tomu, ze bych vyhrála.

Hadí král: A nakonec jsi ve své kategorii zvítězila! Poslední otázka – je zde něco, co bys chtěla, aby se do příštího ročníku vylepšilo? Ať už je to komunikace nebo nová pravidla?

Isabell TenebrisPřekvapivě ano, opravdu jsem v první místo ani nedoufala. Asi bych nic neměnila, byla jsem se soutěží spokojená. A já ti děkuji za její organizování! – usměje se –

Zde jsou opět tabulky kategorie pokročilých k nahlédnutí:



Na závěr nesmíme opomenout ani skupinu začátečníků, kde se letos zúčastnilo více lidí, než bylo očekáváno! Můžeme tvrdit, že byl silný ročník třeťáků a nadšených soubojařů.

V této kategorii zvítězila zelená pokladnice Astoria von Pens. Jaký je její pohled na turnaj?


Hadí král: Ahoj! Jsem ráda, že jsi mi dala šanci se tě na něco zeptat po tak dlouhé době. To víš, někteří zdejší studenti byli trochu rozhořčení, že nedopadli tak, jak dopadli, a proto vychází článek takto pozdě. – zasměje se – Pověz nám i čtenářům, jak se cítíš po prvním ročníku jako účastnice? Věděla jsi, že zrovna ty vyhraješ?

Astoria von Pens: Ahoj, Soo. – zasměje se – Já vždycky, když se do něčeho hlásím, tak spíš doufám, aby to nedopadlo nějakým úplným fiaskem. Samozřejmě ráda vyhrávám, kdo ne?! – zamyslí se – Jo, to kdybych věděla dopředu, že mi to bude souzeno, tak asi nemám soupeřů, kteří by zase naopak věděli, že nevyhrajou. – směje se –

Hadí král: taky se směje – Co jsi udělala s finanční odměnou, kterou jsi dostala? Potěšila tě víc ta, anebo naopak učební svitky? Jako správný had by ses určitě nemusela stydět odpovědět na tuhle otázku.

Astoria von Pens: Svitek byl fajn, měla jsem nasbírané zkušenosti, abych se dostala na druhou koncentraci, takže svitek 2. úrovně se hodil. A finanční odměna? Cože? Ona byla nějaká odměna? Jo, tak tu jsem na svém kontě moc dlouho nezaregistrovala... asi. Nejspíš měla být vyšší! 

Hadí král: – uchechtne se – Ze všech soubojů, které si pamatuješ, jaký byl nejtěžší? Jakého soupeře ses obávala, že původně mohl vyhrát?

Astoria von Pens: – zamyslí se – Docela nahnáno jsem měla z Thea, který jinak dominoval v soubojáku nad námi, ale paradoxně turnaj se mu vůbec nevyvedl. A pak jsem nechtěla narazit na Crystal, což se i povedlo, my dvě jsme na sebe štěstí fakt neměly. – směje se – A potom těžké to bylo s Markem, rozhodl až poslední možný zápas a já měla více štěstí. Byl pro mě těžším soupeřem než Yrmuš ve finále. 

Hadí král: A poslední otázka... Máš nějaké připomínky k pořadateli soubojového turnaje? Něco, co by měl do příštího turnaje vylepšit, popřípadě přidat nějaká nová pravidla?

Astoria von Pens: V první řadě děkuji za pořádání tohoto turnaje, bylo to super! Svým soupeřům děkuji, že dopustili, abych svojí kategorii vyhrála. – směje se na všechny strany – A připomínky žádné nemám. Více takových akcí, které pobaví a oživí život na hradě. – mrkne –

Vy víte, co následuje. Jste přeci chytří.





Druhý ročník soubojového turnaje proběhl tedy velmi úspěšně a doufám, že se s novými soubojaři setkáme i v dalším ročníku.

Pro Hadího krále
pořadatelka
Sooyeon Choi

Žádné komentáře:

Okomentovat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!