pondělí 11. ledna 2021

Statistiky šapitó – Zima 2021



Školní rok se chýlí ke konci, cirkus Bisárro stáhl plachty a odcestoval. Nám nezbývá nic jiného než se podívat, jak si první várka cirkusáčků na stáži vedla!

Když jsem sepisovala Šapitó, stálo to hodně nervů nejen mě, ale také inspektora výuky, a nakonec i studenty, kteří za předmět utratili drahocenný galeon. Deseti vyvolenými se ve školním roce Zima 2021 stali Astoria von Pens, Beteramis Athenodoros, Connor Ian McBrownnies, Kira Mae Spencer, Nina Yozhinski, Noah Limbani, Noni Coldwell, Ontaria Emori Reyes, Saiph Lacaille a Skylar Blair Anderson. Ne všichni však náročné cirkusové stáže přežili! Prvním odpadlíkem v půli prosince byla Kira Mae Spencer, nejspíše se nechtěla déle dívat, jak pan Bisárro cirkus vede nebo já hodiny. Tím posledním se den před Silvestrem stala Noni Coldwell – stáž v cirkuse s ní zatočila natolik, že nejenže nesepsala tuto statistiku a musím to po ní dodělávat já, ale také po celý rok podezřele odevzdávala všechny úkoly, kromě těch ze stáže (mihla se tam vůbec, pane Bisárro?) a ve finále se nenápadně zmrazila, abych její sovinec nemohla zasypat trolly a mínusovými body! Možná se přece jen v cirkuse něco naučila, hm! 

Průměrný věk těchto pokusných králíků studentů byl 13,9, tedy skoro 14 let. Z toho nám jasně vyplývá, že předmět je i pro rozbouřené puberťáky, kteří se aspoň vylítají na stáži a pak netropí neplechu ve Velké síni. Znamená to, že konečně může profesorský sbor upustit od dozoru nad mravností ve Velké síni a věnovat se vlastním záležitostem? 

Od pohledu je patrná taky jasná převaha studentů Zmijozelu proti Nebelvíru (7:3), kteří neznali bratra a nepustili do společné lavice žádné své žluté nebo modré kamarády. 

Ale co statistiky ze stáže samotné? Inu, první stáže se zúčastnilo všech 10 studentů, až žádný ending nezůstal nedotčen! Abych někomu nekazila překvapení, jsou konce pod velmi obecnými názvy! 


Legenda praví, u koho stážisté na konci dne skončili. Všímavý čtenář jistě zaregistruje jakousi zvýšenou oblibu v Okouzlující Celeste – ano, člověk udělá 6 různých konců na první stáž a všichni sednou jak na lep stejně jen na jeden. To znamená opravovat jedno zadání z jednoho konce. To znamená, že s každým stážistou, se kterým si musela Celeste promluvit, byla kyselejší a kyselejší! Není divu, že dopadla... No, nebudu kazit překvapení, znalí ví! 

Druhá stáž už zdaleka tak rozmanitá nebyla. Ale jak jsem se dozvěděla posléze, jedna studentka byla z první praxe natolik rozrušená, že u té druhé cosi zakoktala a byla poslána dočista jinam, než měla! 


Koláč nám vysvětluje, že 7 studentů skončilo svou stáž u Arkána nebo jim jiná cirkusová postava řekla, aby se za ním příští stáž stavili. Pouze dva nadějní studenti měli příště zavítat do panoptika! 

Jediný možný důvod, proč nikdo neskončil u Celeste, bylo mé tvrdé zakročení coby osudu – už s nimi nechtěla mluvit, tak k ní nikdo poslán nebyl! Ha! 

Aby to nevypadlo, že snad stážisté tento termín neměli na výběr, uvádím pro přehled všechny postavy, u kterých mohli skončit. 


Prosím o minutu ticha za všechny postavy, kterým se nedostalo pomoci a za Létajícího Arkána, kterého možná po všech těch studentských návštěvách přešla chuť někdy zplodit vlastní potomky. 

A nakonec grand finále! Poslední statistika Šapitó, neboť při třetí části se studentům zpřístupnily konce. A k jakým koncům se výkvět naší kouzelnické elity dopracoval? 

Abych moc neprozrazovala, rozdělila jsem konce na 5 velkých kategorií, každý má minimálně dva a maximálně čtyři konce – Love story, Tvorové, Principál, Revoluce a Kdo s koho

Vlastně není vůbec překvapující, že se 7 studentů dostalo ke konci Love story, 1 ke konci jménem Revoluce a zbytek stáž raději nepřežil. Abych neprozrazovala více než je nutné, můžete se, vážení čtenáři, podívat, jak dopadla kategorie Love story poté, co se do ní pustila sedmička statečných: 


Většina z těchto studentů dala úspěšně Prokletou Nyoku a Létajícího Arkána dohromady! A posléze mi v eseji vyčetli, jak dopadli. Někteří ale v jejich lásce neviděli smysl, jiní chtěli být svým idolem milováni a nepřipustili žádné zahýbání. Ale to už jsou krásy lidského charakteru, které na naší škole můžete studovat v jiných předmětech. 

Pro zvídavé čtenáře přikládám i spletité cesty osudu se zamazanými konci jednotlivých stáží. Kdo mi pošle 8 galeonů do sovince, tomu umožním se do archu podívat! Každá volba s sebou něco nese! V případě tohoto předmětu až 15 různých konců. Ano, k několika stejným koncům se lze dopracovat různými cestami – a v případě některých studentů to mnohdy nejsou ani cesty poctivé! – vrhne pohled na nekonkrétního červeného studenta a jednu zelenou studentku –


A jelikož mi to nedá se nepodělit o pár nádherných tabel, rozloučím se přehlídkou mých favoritů:






Pro Hadího krále
Veronica Narcissa Williamsová

6 komentářů:

  1. Já se vůbec nedivím, že tolik lidí řešilo Arkána a Nyoku, ta příběhová linie byla skvělá! A když jsem se chtěla posunout jinam, akorát mi vymazali paměť, no! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skylar B. Anderson12. ledna 2021 v 10:16

    A to jsem si myslela, jak jsem originální... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já si myslela, jak studenti zvolí úplně jiné cesty a nebudu opravovat 7 endingů s Arkánem :( Jak k tomu má taky přijít takový Criss Hypnosis nebo Goliáš!
      -Veri

      Vymazat
  3. no... přiznám se, že článek jsem nepochopila :D ale asi to člověk musí zažít !!! Ta závěrečná tabla jsou opravdu krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upisujete se mi nenápadně na zápis další rok? 3:))
      - Veri

      Vymazat
  4. Pro mě byl Arkáno jasná volba vzhledem k mé lásce k famfrpálu ! Každopádně jsem ti tento předmět užila...škoda že si ho nemohu zopakovatz a prožít i ostatní příběhy....

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!