pondělí 25. ledna 2021

Závěrečná slavnost očima Zmijozelu



Nestihli jste slavnost? Nezoufejte, přináším vám shrnutí všech důležitých momentů, které se týkaly Zmijozelu, abyste i vy mohli nasát trochu té slavnostní atmosféry, která se včera linula celým hradem. V případě, že jste se ale zúčastnili, můžete článek brát jako rekapitulaci.

Celý den bylo v kolejní místnosti živo, vedly se především vášnivé debaty o tom, kdo si co vezme na sebe. Některé dámy se sice rozhodovaly na poslední chvíli, ale i tak to všem opravdu slušelo. Ostatně se sami můžete přesvědčit, jelikož se Zmijozelští ve svých večerních robách nechali zvěčnit u pana Paštičky. Pan Paštička ale zřejmě trpí kleptomanií, jak trefně poznamenala Loralei Silwerin. Jedné ze studentek totiž na fotce sebral pugét rudých růží. 



Těsně před začátkem slavnosti, která se konala 24. 1. 2021 v 19:00, se začali zelení scházet u zmijozelského stolu, kde si pochutnávali na želé hadech a jiných dobrotách. Někteří na poslední chvíli tipovali, kdo si vlastně odnese jaký řád, jiní obdivovali šaty spolužaček a zbytek netrpělivě vyčkával příchodu pana ředitele a začátku slavnosti. První zmínka o zmijozelských na sebe nenechala dlouho čekat, ihned po úvodním proslovu pana ředitele bylo místo u řečnického pultíku uvolněno inspektorovi výuky, Filiusovi Orionisovi. Následovala zajímavá statistika výuky a vyzdvihnutí těch, kteří se činili nejvíc. Mezi ně patří i naše prefektky, Saiph Lacaille a Maraike Auri Nordahl, které si v tomto školním roce nenechaly ujít jediný seminář! Jen tak dál, holky, jdete nám příkladem! 

Filius Orionis > K úctyhodnému výkonu tak mohu blahopřát Mintace Orionis z řad profesorského sboru, dále pak Vilje Carrie Dechant z Havraspáru a rovněž zmijozelskému prefektskému duu Maraike Auri Nordahl a Saiph Lacaille...

Dnem slavnosti naší madam kolejní Veronice Narcisse Williamsové skončila zkušební doba v profesorském hábitu, během které měla titul mladší profesorky. Hradní výuku obohatila o zbrusu nový předmět, Kouzelnické šapitó, který sklízí úspěchy u studentů, ale nadšený je z něj, podle jeho slov, i samotný inspektor. Proto je od dnešního dne kolejní ředitelka Zmijozelu právoplatnou profesorkou.

Filius Orionis > A konečně kolegyně hc. Veronica Narcissa Williamsová… Kolegyně do hradní výuky za zvuku cirkusových fanfár přinesla pořádný závan čerstvého vzduchu. Zadání jejích úkolů spočívajících v pravidelných stážích v cirkusu nadchlo nejen mě, ale i početný fanklub jejích studentů. Je mi ctí přivítat mezi řadovými profesory i kolegyni Williamsovou!

Poté se slova ujal pan Tadäus Trottertickler, supervisor soutěží, podobně jako pan Filius začal menší statistikou a zároveň udělil Řád Kouzelného pera, jehož majitelkou se stala madam Veronica Narcissa Williamsová

Tadäus Trottertickler > Abych dlouho nezdržoval od hostiny, na kterou se jistě všichni těšíte. Rád bych letos ocenil práci kolegyně, která si se soutěži dala velmi záležet. Její soutěže byly velmi pestré a mezi studenty oblíbené. Vždy včas opravovala a nesetkal jsem se s žádným problémem. Proto jsem se letos rozhodl udělit Řád Kouzelné pera kolegyni.... – snaží se rozluštit jméno –

Tadäus Trottertickler > Letos si Řád Kouzelného pera odnese kolegyně Veronica Narcissa Williamsová! Kolegyně, moc gratuluji a děkuji za všechnu energii, kterou do soutěží vkládáš!


Následně se ke slovu dostali ředitelé jednotlivých kolejí. Troufám si říct, že madam Veronica byla opravdu jednou z hlavních hvězd večera, nejen díky jejím úspěchům, ale také kvůli krásnému proslovu, při němž ukápla slzička nejednomu studentovi či profesorovi. 


Milou povinností madam kolejní bylo také udělit Řád Salazara Zmijozela, který získala významná zmijozelská čarostavitelka, správkyně kolejního webu, bývalá prefektka a jedna z nejdůležitějších osobností hadí letky, zářící nejen na postu odrážeče, ale i chytače. Není tedy divu, že si Elaine Robillard, kterou většina spolužáků zná pod přezdívkou Lajní, řád vysloužila, když má tak široký záběr dovedností, které neváhá použít ve prospěch Zmijozelu. 



Madam Veronica si vysloužila i uznání a poděkování od studentské rady, za její skvělé soutěže a také již jednou zmiňovaný předmět, Kouzelnické šapitó. Studentskou radu na závěrečné slavnosti zastupovala Esmeralda Milagrosa, nebelvírská primuska. 

Esmeralda Milagrosa > Třetí pochvala patří profesorce Veronice Narcisse Williamsové, která prokazovala aktivitu v oblasti výuky a soutěží. Se svým předmětem Šapitó přinesla do úkolů nový koncept, který si studenti velmi pochvalovali. Baví nás také její neotřelé a humorné semináře a v neposlední řadě si velmi vážíme té hromady originálních soutěží, které doteď nikdo nevypisoval a bez kterých by mnohdy byla sekce soutěží prázdná. Děkujeme!

Neméně důležitou součástí koleje je i Jagga Viggo, která se včera stala součástí zmijozelské zasedačky, letos úspěšně složila OVCE z předmětu Astronomie a tak se stala jedinou letošní zmijozelskou absolventkou. Díky této skutečnosti se jí podařilo získat magíka „Den s velkým D“. My ostatní jí můžeme už jen závidět „výplatu“, která přichází s rozšiřujícím studiem.

Jagga Viggo získala magíka s názvem "Den s velkým D".
Jagga Viggo získala magíka s názvem "OVCE".


Posledním úspěchem se může pyšnit především naše jedinečná Hadí letka, ale také každý, kdo jim celý rok poctivě držel palce. Na zmijozelském krbu se totiž vyjímá nový famfrpálový pohár se štítkem „ŠFM Zima 2021“! 

Nimrandir Elénére > Vítězem Školního Famfrpálového Mistrovství roku Zima 2021 se stává kolej... ZMIJOZEL!

Pro Hadího krále
Christina Meadows

6 komentářů:

  1. Díky Christi za naprosto skvělý a hlavně rychlý report! ♥︎

    A já napravuju stížnost od červených a dodávám, že všechny semináře splnili také: Skylar Blair Anderson, Siwa Ivia Lorraine, Lynn Shao, Skylar Blair Anderson, Newika Shelley Lovecraft, Uhnilti Orionis, Skylar Blair Anderson, Melisa Pestrá, Esmeralda Milagrosa, Elizabeth Katherine Arlenová, Calla Torová a Skylar Blair Anderson! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ultraúžasný a superrychlý souhrn všeho zeleně důležitého. Jsem ráda, že jsem proslovem neunudila. :)

    VIVAT! ♥
    -Veri

    OdpovědětVymazat
  3. Zmijozel je ze všech kolejí samozřejmě ta nejlepší! <3 - Soo

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný report! Bohužel jsem se nemohla slavnosti účastnit a o to více jsem za tento článek vděčná. Proslov naší madam kolejní byl opravdu krásný a gratuluji všem oceněným. Zasloužíte si to! Vivat!

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem strašně vděčná za článek ze slavnosti, protože je vždycky (slavnost, ne článek :D) v tak blbý čas, který nestíhám skrze venčení a skoro všechno mi tím pádem uteče.
    Díky za zelené shrnutí! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Jedinou mou útěchou toho, že jsem nestihla fotku, je fakt, že i kdybych ji stihla, vypadala by stejně.

    - Beztělnatá

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!