pátek 5. února 2021

Jak se (ne)ztratit ve Zmijozelu


Stalo se vám někdy, že jste ve Velké síni poklepali někomu v zelené uniformě na rameno v domnění, že se jedná o vašeho kamaráda, a on to byl někdo úplně jiný? Matou vás nejen podobná jména, stejná uniforma, ale i podobný vzhled zmijozelských studentek? Nebojte, nejste sami!

Pro lepší přehlednost je článek rozdělen do několika kategorií.



Kategorie: Velmi podobná jména

Ihned po mém zařazení mi šla při vstupu do kolejní místnosti hlava kolem. Všichni volali na nějakou Ninu, ale nikdo takový v dohledu nebyl. Vedle mě však stála čerstvě zařazená prvačka, která se mi představila jako Noni. Chudinka, první den a hned jí komolí jméno, pomyslela jsem si. Později mě sama Nina vyvedla z omylu. Opodál v křesle u krbu seděla studentka rozšiřujícího studia – Nena. Proboha, kdo se v tom má vyznat? Zhrozila jsem se, ale čekalo mě ještě jedno překvapení, kvůli kterému už jsem tuplem nevěděla kdo je kdo.
„Ahoj, já jsem Noah!“ podávala mi ruku jedna z druhaček. 
„Ten Zpytlehněv je ale idiot!“ kousek vedle se vztekala další druhačka. To už ale patří zase do jiného článku.

Noah, Nina, Nena a Noni jsou čtyři různé osoby. V případě Niny teda ne osoba, ale nehmotné cosi, co mluví, a pokud ji naštvete, pořádně si to slíznete. Pojďme si ale dotyčné ukázat. Níže najdete fotografie všech zmíněných – až na Noni, která se již bohužel odebrala do ledových krajin.

Noah Limbani

Poznávací znamení: zlatý plíšek primuse na hrudi

Nina Yozhinski
(Z pochopitelných důvodů nemohla redakce fotku zveřejnit, sice jsme kouzelníci, ale beztělnatou neumí na fotografii zachytit ani pan Paštička.) 
Poznávací znamení: není vidět, ale rozhodně je slyšet!

Nena Campbell
Poznávací znamení: hůlka z bubuingového dřeva a nebezpečnost, že i příšery ve sklepení se třesou strachy

Kategorie: Přezdívky

Je tu ale ještě pár situací, kdy byste se mezi zmijozelskými mohli cítit zmateně. Krásným příkladem je například dýňová bitva, když vzduchem létají dýňové bomby. Již několikrát se to ale zvrtlo a došlo i na bomby hnojůvky, sněhové koule a několik zmijozelských krátkodobě nabylo podoby nevábně páchnoucího koštěte. Je tu ale jisté dýňové kvarteto, které můžete poměrně často potkat ve Velké síni. Maradýňa, Maedýňa, Mayadýňa a Meadýňa. Možná si právě říkáte: Kdo to sakra je? Pojďme se na to společně podívat.

Maradýňa – Maraike Auri Nordahl
Poznávací znamení: stříbrný plíšek na hrudi, dýně na hlavě, většinou opětuje palbu

Maedýňa – Maeve Péregrine
Poznávací znamení: dýně na hlavě, ale jinak neskutečně zdařilý ohoz

Meadýňa – Christina Meadows
Poznávací znamení: dýně na hlavě a plné kapsy hnojůvek, které neváhá použít

Mayadýňa – Maya Prinz
Poznávací znamení: i s dýni na hlavě se vám bude pravděpodobně pokoušet prodat předraženou popáleninovou mast

Toto byly přezdívky, které si můžete nejčastěji splést, vždyť jsou si tak podobné! Ale u těchto žabohadích válek ještě chvíli zůstaneme, protože přezdívek, jež z nich vzešly, je ještě mnohem víc.

Lafujlle, Lacoulle – Saiph Lacaille
Poznávací znamení: nevábně vonící prefektka se vždy připravenými kopacími botami; v druhém případě si právě přelešťuje svůj stříbrný plíšek od sněhu ze sněhové koule, jíž byla zasažena

Márč Laufujx – Marguerita Laux
Poznávací znamení: nehmotné koště, které zrovna nevoní

Noadýňa – Noah Limbani
Poznávací znamení: stejné jako minule, tedy zlatý plíšek na hrudi a navíc dýně na hlavě

Kategorie: Stejná jména

„Rose!“ hlas kolejní ředitelky prořízl nezvyklé ticho ve zmijozelské kolejce jako břitva. „Rose!!!“ zaznělo důrazněji. Žádná odezva, jen z dálky se ozývalo chichotání a zvuk píšícího bleskobrku, jak si ona hledaná studentka do čarostavu zaznamenávala své další vykopnutí do Hanibalova jezera jako trofej. „Však já si tě najdu, jen počkej!“ zašeptala madam Veronica a v tu chvíli do kolejní místnosti vtrhly i prefektky v čele s primuskou. „Tak kde je?!“ zeptala se Noah a v jejím hlase bylo rozpoznatelné mírné naštvání.
„Já nevím, ignoruje mě,“ povzdechla si kolejní ředitelka. 
„No tak to tu prostě všechno prohledáme,“ navrhla Saiph. 
„Tak jdeme!“ souhlasila Maraike.
Po několikaminutovém hledání se opravdu podařilo Rose najít. Seděla ve zmijozelské síni slávy a prohlížela si poháry, madam Veronica se spolu se všemi třemi dívkami z vedení potichu připlížila za ni.
„Rose, sakra, cos to zase v té Velké síni vyváděla?!“ chytila ji za rameno Noah. „Já? Nic!“ vyjekla Rose Elizabeth Angel a bylo očividné, že se lekla. „Ehm… eee, omlouvám se! My hledáme tu druhou Rose. Rose Fairy Queen.“

Ve Zmijozelu momentálně máme dvě možnosti, jak zaměnit osoby se stejným jménem, pojďme se na ně podívat.

Rose Fairy Queen
Poznávací znamení: nevhodné chování, a pokud vidíte někoho letět do jezera přímo z okna Velké síně, je to tutově ona!


Rose Elizabeth Angel
Aktuálně pobývá v mrazáku, nejspíš měla už dost záměn s výše uvedenou a proslýchá se, že poslední kapkou byl školní trest za nevhodné chování ve Velké síni, který jí přišel do sovince, ačkoli se síni již nějakou dobu vyhýbala. 

Samantha Aileen Massey
Poznávací znamení: nejčastěji ji potkáte na famfrpálovém hřišti

Samantha McRoses
Poznávací znamení: pokud ji potkáte, určitě si bude notovat něco, co bude znít jako “I’m not throwin’ away my shot”


Po tomto rychlokurzu byste se již měli ve Zmijozelských alespoň trochu vyznat. V opačném případě jsou vám k dispozici komentáře, kde se zajisté odpovědi dočkáte. Na závěr bych ještě ráda zdůraznila, že článek slouží pouze k pobavení a jeho účelem rozhodně není kohokoli urážet, berte ho tedy s nadsázkou.

Pro Hadího krále
Christina Meadows

10 komentářů:

  1. Tak, konečně někdo dal hradu vědět, jak mám to pamatování si studentů těžké!
    A taky pak že je jméno Veronica tuctové!
    -Veri

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, ssslečno Tino, to je super článek! Je úžasné se hned po ránu pořádně zasmát!
    Já si slečny naštěstí nepletu, ale od teď budu mít cukání pokaždé, když je budu oslovovat v soutěži. +zakření se+
    Každopádně! V profesorském sboru si nás také občas pletou. Za ty roky samozřejmě slyším na "Niam", po loňském školním roce i na "Heky" a "Any" (protože okavidně to jsou velmi podobná jména!:-D)

    Díky za příjemné chvíle u článku.
    Nia

    OdpovědětVymazat
  3. +Už si pomalu ani není jistá vlastní identitou+
    A co teprv, když se všechna eNka sejdou v jedné místnosti, to už ani já nevím, čí jsem!
    Jinak házím do skupiny Nenu i Lenu, aneb utrpení každého hodnotitele maškvorek!

    -Noah

    OdpovědětVymazat
  4. „Ahoj, já jsem Noah!“ podávala mi ruku jedna z druhaček.
    „Ten Zpytlehněv je ale idiot!“ kousek vedle se vztekala další druhačka. To už ale patří zase do jiného článku.

    Nejlepší pasáž tohoto článku (a já u ní umřela smíchy). Moje povídka je slavná! :D :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě že Barbara tam byla vždycky jenom jedna. Případně celohradně Barbara, co zachrňuje žáby. Ale jinak boží článek, konečně se v těch dýňách trochu orientuju! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já se v nich stále neorientuji :D budu se usmívat a dělat, že vím, kdo je pod dýní :D

    OdpovědětVymazat
  7. Článek opravdu pobavil. :D :D Já měla ze začátku problém rozlišit Maraike s Maeve, ale teď už vím, že Maraike je ten velký nadšenec do korektur. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Manon Černozobá5. února 2021 v 11:24

    +kouká do článku a vypadá trochu bezradně+ Jak tak koukám, tak budu muset dost dávat pozor na jména, abych nemluvila s někým jiným :D Doufám, že se časem naučím lidi podle jmen rozeznávat a nebudou to pro mě jen podobné jména, ale každé bude jiné a budu pod ním vidět originální skvělou osobu. Tenhle článek je dobrý začátek a hezky jsem se u něj zasmála :D
    -Manon Černozobá

    OdpovědětVymazat
  9. Uzasny clanek! Je to skvele napsane a i jsem se u toho bavila, dobra prace! :-) Zaroven jsem rada, ze jsi vytahla vase dve Samanthy, ne jednou jsem si na kapitanovi do rozpisu vasich strelcu napsala Samanthu McRoses misto Samanthy Aillen Massey a pokazde, co jsem to psala, vzdy jsem vahala, ktere z nich zkontrolovat uroven na strelci :-D Kazdopadne tyhle problemy se jmeny mame i u nas, dlouho me na famfrpalu trapily Isabell a Indris, a dokonce si je nekdo v kolejce spletl, i kdyz Isa byla uz duchem :-D Me si zas lidi kdysi pletli se sl. Any, ale ta to vyresila habitem :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek! O přezdívkách ohledně dýní jsem nikdy neslyšela, což bude tím, že tu jsem jen malou chvíli. Myslím, že si budu lidi plést i po tomhle článku, ale rozhodně né tolik jako předtím :D.
    -Sarah T.

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!