sobota 30. ledna 2021

Zmijozelské řečnění na závěrečném večírku



Psal se pátek 29. ledna a celý Zmijozel s napětím čekal, až odbije šestá večerní a začne očekávaný závěrečný večírek. Zima 2021 byla bohatá na nové talentované tváře, aktivní členy vedení i hradní úspěchy, které si pro sebe zelení urvali – a tak bylo jasné, že se bude slavit. A slavilo! Pojďte spolu s námi prožít ještě jednou večer plný dojemných i humorných proslovů.

Než se slova ujala naše kolejní ředitelka, byla komnata nejvyšší potřeby svědkem pobíhajících studentek hledajících ty nejlepší šaty. Pokladnice se ochomýtala kolem jídla a přemýšlela nad tím, kdy povolila tak drahou objednávku, zatímco primuska každému do ruky strkala program – někomu i třikrát, když měl tu smůlu a pořád se pro něco vracel do kolejní místnosti.


Čtyři minuty po šesté na pódium před natěšený dav vystoupila Astoria von Pens, aby „jej uklidnila“. Prostoru, který si vytvořila, však využila ještě k hromadnému poděkování naší kolejní ředitelce Veronice Narcisse Williamsové za její první rok ve funkci. Předala jí jako menší pozornost tři lektvary mládí ze zmijozelského kumbálu s dovětkem: „Protože na vzhledu záleží! Vtip... prostě aby vám to na té pozici seklo, když už si vás každý zapamatoval, ať už vtipnými soutěžemi nebo tím nejdelším kolejním proslovem v historii školy.“

Poté dostala naše znovu-mladá fialová slovo. Nejprve vychválila naše úžasné prvačky, jež nejen složily ve svém prvním roce studia Salazarovu přísahu bez zaškobrtnutí, ale dokonce se všechny něčím vyznamenaly (i když to bylo létání do Hanibalova jezera, že ano, Rose). Christina Meadows, Maraike Auri Nordahl, Maeve Péregrine, Rose Fairy Queen a také osmnáctiletá Darina Irma Spencer, která by letos snad mohla postoupit do druháku – ty si odnesly nejen potlesk celé koleje, ale též Veronicu – tedy kytici rozrazilu.

Následně se (po vzoru dlouhého proslovu u předávání Řádu Salazara Zmijozela) dostalo poděkování snad každému, kdo tvoří Zmijozel a podílí se na udržování jeho atmosféry. Čerstvým třeťáčkům bylo navíc oznámeno, že se mohou těšit na startovací balíčky do soubojáku! Otázkou však je, zda se na ně „nebudou nějakou dobu v majetku jen smutně koukat“ s ohledem na stále nepřepnuté ročníky.

Madam se následně pustila do díků funkcionářům – kapitánka Ontaria Emori Reyes dostala nejspíše ten nejoriginálnější dárek celého večera. Posuďte sami!

Veronica Narcissa WilliamsováO zmijozelském famfrpálovém týmu se povídá mnohé — třeba že odrážečky neznají slitování, chytači podle očarovávají zlatonky, aby jim létaly do ruky, brankáři propouští camrály jen za úplatky a střelci nosí záměrně bodavě se třpytící stříbrnou, aby zbrzdili protihráče. A to vše má řídit nějaká pološílená Ontatarka, která po týmu háže pravopisné hrubky, co jí nadělaly škrkny, a oni po ní hnojůvky, aby pak měly prefektky záminku ji kopnout do jezera. Zatímco většina je snůška lží, jež dokáže každý schopný had poznat, u šikany kapitánky týmu jsem byla přítomna osobně! Proto slečně Ontarii Emori Reyes tímto uděluji jeden kupón na vyhození libovolného člena jejího famfrpálového týmu do jezera — vím, že jste si moc moc přála kopací boty, tak snad vám postačí alespoň ty mé.
Kapitánka s famfrpálovým pohárem

Dostalo se jí však také poukázky do kumbálu, která si našla cestu také k šéfredaktorce Saiph Lacaille, pro niž si kolejní ředitelka připravila pár slov hned po chvále kapitánky. Po ódě na Hadího krále se navíc rozhodla Saiph ocenit ještě jedním způsobem: „Než mě přeruší, aby pronesla proslov delší než všechny ostatní tohoto večera, dovolte mi jí poděkovat za úžasnou práci udělením Zmijozelského opečetěného dekretu, který se dá získat za výtečné zásluhy v Hadím králi.“

Madam kolejní však nekončila – každý člen zasedačky od ní dostal čokoládovou žabku a obě primusky, Kira Mae Spencer a Noah Limbani, které se vystřídaly ve funkci v průběhu zimy, obdržely zaslouženě také poukázku do kumbálu. Prefektka Maraike Auri Nordahl byla veřejně vychválena za mnohé korektury a též si odnesla menší dárek.

Zlatým hřebem večera však bylo zřejmě překvapivé udělení dvou Zmijozelských lebeček se svíčkou – nejcennějšího kolejního předmětu, který se dá získat jen za výjimečné a nesmazatelné zásluhy pro kolej. Po dlouhých letech ve vedení, mnohých famfrpálových zápasech a tím vším mezi tím si je letos odnesly dvě skvělé reprezentantky Zmijozelu – Astoria von Pens a Loralei Silwerin.


Poté nadešel čas na proslov primusky Noah Limbani. Ta rychle shrnula vnitrokolejku – dozvěděli jsme se, že celkem 15 hadů dokončilo některou z jejích kategorií. Nejoblíbenější se stala sekce Štědrého hada, a to i přesto, že štědrost by od Zmijozelských možná čekal málokdo! Pouze dvě studentky splnily celou základní část vnitrokolejky – a to Maraike Auri Nordahl a Saiph Lacaille, které si za svou aktivitu odnesly označení „Renesanční kouzelník Zimy 2021“ a spoustu potlesku.

Také bylo oznámeno, že celkem 10 hadů si za zisk dostatečného počtu bodů odnese nový kolejní předmět – noční košilku pro dámy, pyžamo pro pány z dílny návrhářky Niam i Tir-na-nog. Noah promluvila také o plánech na další školní rok, ty mi však zakázala otisknout, a tak mohu prozradit jen to, že se celá kolej – i hrad! – má na co těšit. Poslední slova věnovala Elaine Robillard, jíž poděkovala za neustálý rozvoj zmijozelského webu, a při té příležitosti pozvala čtenáře do nové části knihovny, která je přístupná všem bez ohledu na barvu.

Následovala soutěž – vědomostní tipovačka – kterou uvedla Saiph, na její přípravě se však podílely také dvě členky zasedačky, Christina Meadows a Maeve Péregrine. V ní jsme se dozvěděli třeba to, že Zmijozel měl dohromady už 24 primusů, že za zimní školní rok měla nejvíce vypracování v archivu Maraike, že v Hadím králi vyšlo už 784 článků, že Zmijozel celkem vyhrál už 65 zápasů a že deset nejlepších bodosběračů mělo za Zimu 2021 celkem 26 324 bodů.

Na pódiu se šéfredaktorka i po skončení soutěže zdržela, aby pronesla proslov za Hadího krále. Nejprve poděkovala celé redakci za to, jak úžasně šlape, poté vyzdvihla všechny, kteří ve vnitrokolejce dokončili celou sekci věnovanou novinařině – byly to Astoria von Pens, Barbara Arianne Lecter, Christina Meadows, Maeve Péregrine, Maraike Auri Nordahl, Noah Limbani, Ontaria Emori Reyes a Veronica Narcissa Williamsová. Potlesk si však zaslouženě odnesly i Kira Mae Spencer, Inees Rut Gowstring, Maya Prinz, Loralei Silwerin a Marguerita Laux, které zvládly splnit podstatnou část hadokrálové sekce. Zazněla i podoba vnitrokolejky do dalšího školního roku a poděkování všem sponzorům Hadího krále.

Ačkoliv primuska nad délkou proslovu kroutila hlavou, šéfredaktorka nekončila. V další části svého monologu se rozhodla udělit speciální kolejní předmět za přínos Hadímu králi, Zmijozelský opečetěný dekret. Za kvalitní a konzistentní práci si jej odnesly hned dvě hadokrálové duše – korektorka a redaktorka Maraike Auri Nordahl a redaktorka a pořadatelka turnajů Noah Limbani. Než se Saiph konečně podařilo vystrnadit z pódia, ještě všechny poprosila o věnování pozornosti blížícímu se Antivalentýnu.


Dalšího proslovu se chopila kapitánka. Ta pochválila všechny poctivé sběrače šťáv z ďáblova osidla a lektvarů rozvahy – obrovské ovace si zasloužili Elaine Robillard, Lucas Redferrum a Hannabell Cavanaugh, kteří na intoxikaci hadí letky letos nešetřili. Zazněla pochvala pro Ontarii Emori Reyes za stoprocentní docházku na tréninky, načež se přešlo k těm nejlepším z nejlepších.

Nejvíce zkušeností a největší obdiv všech si odnesla ze zimního školního roku střelkyně a odrážečka Maya Prinz, hned v závěsu za ní zůstaly střelkyně Inees Rut Gowstring a Kira Mae Spencer. Nejaktivnějším famfrpálovým hádětem Zimy 2021 se stala Maraike Auri Nordahl, jež stihla na kolejních trénincích naklikat deset úrovní na střelci, tři na odrážeči a k tomu ještě jednu na brankáři! Tím si vysloužila také označení „skokana roku“. Ze starších studentů s přístupem na IT si ho zasloužila Saiph Lacaille, která za celý školní rok naklikala třicet nových úrovní napříč všemi posty.

Poslední proslov připadl pokladnici Astorii, která prozradila, že na léto se chystá mezikolejní akce, jež bude mít něco společného s dražením! Obrovské díky a dárky z kolejního kumbálu navíc věnovala těm nejštědřejším zmijozelským sponzorům: dušici Margueritě Laux, Blakeovi Towerellovi, Loralei Silwerin, Noah Limbani, Bibi Anne a Keše z Borové. Ani naše zelenofialové nebyly skoupé na svrček, a tak i těm se dostalo potlesku – NaSaŠí Jackson, Tydynce Flyové, Sally-Ann Olson, Barbaře Arianne Lecter, Veronice Narcisse Williamsové, Renée Carlisle a Sarah Elliotové.

Celý večírek byl ukončen společným focením u Paštičky. Bohužel bylo potřeba zaplatit hned dvě fotky, protože z té první byly vystrčeny madam kolejní a naše beztělnatá entita Nina Yozhinski (která si během večírku uvědomila, že má špatně pády svého jména, a tak se na ty, kdo ji skloňují špatně, nemůže mračit!). Kromě toho, že je Paštička kleptoman, má i zvláštní schopnost lidi zadlužit – dvě členky vedení kvůli fotkám skončily v mínusu.



Po rozloučení se nakonec ještě Zmijozel přesunul do Velké síně, aby na úplný závěr společně doplnil síly čokoládou – ke zděšení madam Lecterové a rozšířil sbírky kartiček z čokoládových žabek. Čímž Zima 2021 skončila.


Pro Hadího krále
Saiph Lacaille

4 komentáře:

  1. Skvělý report, který je jistě delší než všechny proslovy dohromady! A ještě jednou gratuluji k získání dekretu, rozhodně je zasloužený. ♥︎

    OdpovědětVymazat
  2. To si budu pamatovat, že nebyla otištěna fotka se mnou! :D
    Skvělý report, pro meškající kolejní výborná připomínka, co se dělo na slavnosti, díky za to!
    -Veri

    OdpovědětVymazat
  3. Co si budeme nalhávat, jsme na těch společných fotkách prostě krásní :D Tak jako vždy a na každém večírku. Jo hadi mají prostě styl! :D Každopádně byl to opravdu krásný večírek, plný pozitivních zpráv a ocenění skvělých hadích výkonů.

    OdpovědětVymazat
  4. Zmijozel má prostě skvělé večírky...Ocenění se dostaně každému kdo si ho zaslouží...Já už vybírám svůj cíl, který nakopnou botky madam kolejní :)

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!